Zabun: “İstihdamı 4, İhracatı 6 Kat Artırdık”

Zabun: “İstihdamı 4, İhracatı 6 Kat Artırdık”

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Mart 2017 09:30
Zabun: “İstihdamı 4, İhracatı 6 Kat Artırdık”

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin katıldığı istişare toplantısında Kahramanmaraş Ticaret ve Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Zabun bir konuşma yaptı.

Kahramanmaraş’ın 2002 yılında buyana istikrar sayesinde ekonomide çok önemli mesafe kat ettiğini söyleyen Zabun şöyle konuştu: “Yokluk yıllarından dev sanayi işletmelerine uzanan büyük bir başarı hikayesi ile şehrimiz, 2002 yılından buyana, hükümetimizin sunduğu istikrar fırsatını, kalkınma adına, istihdamını 4 kat, ihracatını 6 kat artırarak çok iyi değerlendirmiştir.

Bugün 100’ü aşkın ülkeye ihracat yapan bir şehir haline gelmiştir. Son 10 yıl içerisinde en büyük ekonomik başarıyı ise büyük şirketler oluşturabilme kabiliyeti ile göstermiş, 2007 yılından 2017’ye en büyük bin sanayi kuruluşu içerisindeki şirket sayısını 2,5 kat artırarak 22’ye yükseltmiştir.

Son dönemdeki bu başarının temelinde ise Kahramanmaraş’ın 5084 sayılı teşvik yasasında ortaya koyduğu performans bulunmaktadır. Bu yasa ile birlikte Kahramanmaraş 20 milyar liralık yatırımla ilave 100 bin kişilik istihdam sağlama kabiliyetini göstermiş, istihdam üretme konusunda da kahraman unvanına hak kazanmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın milli istihdam seferberliğine en çok katkıyı yapacak iller arasında yer almıştır.

Bugün, 23 ilimizde, istihdam, üretim ve ihracatı artırmak amacıyla Hükümetimiz tarafından çok halis bir niyetle hazırlanmış olan cazibe merkezleri programı, umuyoruz ki, Kahramanmaraş örneklerini doğu bölgelerimizde çoğaltacak ve bu bölgelerimizin ekonomik ve sosyal gelişiminde çok büyük bir rol oynayacaktır.

BAKAN TÜFENKCİ’YE TEŞEKKÜR

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve odalara, borsalara çalışmalarıyla destek ve güç verdiğini belirten Zabun şöyle devam etti: “Her zaman yanımızda olan, iş dünyamızın sorunları ve geleceği için üstün gayret sarfeden, KOSGEB kredisi, TOBB nefes kredisi, KGF kaynaklarının geliştirilmesi, teşvikli yatırımlarda katkı oranının artırılarak vergi indiriminin tam uygulanması gibi konularda büyük emeği olan ve bugün iş dünyamız ile biraraya geldiğimiz bu mekanda aramızda bulunarak bizleri şereflendiren Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkci’ye teşekkürlerimizi arz ediyorum. Son dönemde Hükümetimizin ekonomik alanda ortaya koyduğu bu politikalar, reel sektöre ve özellikle istihdamı artırmak adına sunulan reform niteliğindeki destekler, finansal sıkıntı içerisinde olan sanayici, tüccar ve esnafımızın dertlerine çare olan mali kaynaklar dolayısıyla, Kahramanmaraş iş dünyası adına hükümetimize şükranlarımızı sunuyorum.”

SÜPER TEŞVİKLER ÜLKENİN EKONOMİK GÜCÜNÜ ARTIRACAK

Yine hükümetimizce hazırlıkları sürdürülen büyük ölçekli yatırımlara yönelik ‘süper teşvikler’ olarak kamuoyunda yer bulan muazzam destek paketi ülkemizin ekonomik gücünü hissedilecek şekilde artıracaktır.

Diğer taraftan, Kahramanmaraş gibi, sanayileşmede öne çıkan, büyüme potansiyeli yüksek KOBİ’lerin yoğun olarak faaliyet gösterdiği üretken Anadolu şehirlerinin de yeni desteklerden yararlanmalarını mümkün kılabilirsek, istihdam ve ihracatta çok daha fazlasını gerçekleştireceklerdir. 

Bölgemizde de,  enerji desteği, 6. bölgede uygulanan SGK prim desteği, faizsiz yatırım ve işletme kredisi gibi olanaklar sağlanabilirse, ülkemizin makro hedeflerine katkımızı daha da artırmak adına çok büyük bir yatırım atağı gerçekleştirebiliriz.

Stratejik ve katma değeri yüksek yatırımlara yönelerek Kahramanmaraş, geleceğe atılacak sağlam adımlarla daha güçlü ve daha rekabetçi bir yapıya kavuşarak kalkınmada etkin rol oynamaya devam edecek.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.