Zekeriya Tanrıverdi İmam Hatip ortaokulundan aşure programı

Zekeriya Tanrıverdi İmam Hatip Orta Okulu Muharrem Ayı nedeni ile program düzenleyip aşure dağıtımı yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ekim 2017 12:31
Zekeriya Tanrıverdi İmam Hatip ortaokulundan aşure programı

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Ak Parti MKYK Eski Üyesi Metin Doğan, KSÜ Rektör Yardımcısı Fatih Kıllı VEPSAN Yönetim Kurulu Başkanı Akif Bakır, Memursen İl Başkanı Abdülaziz Yenice ve TÜGVA Kahramanmaraş İl Temsilcisi Ahmet Asım Demirdöğen katıldı. Programda öğrencilerin sevgi dolu karşılama merasimleri görenleri gülümsetti.

Zekeriya Tanrıverdi İmam Hatip Ortaokulu olarak yapılan açıklamada; Aşure gününde Peygamberimiz Hz. Hüseyin’in ve beraberindeki 72 kişinin Muharrem orucunun n 11. Gününde Kerbela’da katledilmiştir. Hz. Adem’in işlediği günahlardan sonra tövbesinin kabul edilmesi, Hz. İdris’in göğe yükseltilmesi, Hz. Nuh’un gemisinin tufandan kurtulması, Hz. İbrahim’in ateşte yanmaması, Hz. Yakub’un oğlu Yusuf’a kavuşması, Hz. Eyyub’un hastalıktan iyileşmesi, Hz. Musa’nın kızıl denizden geçip Yahudilerden kurtulması, Hz. Yunus’un balığın karnından çıkması ve Hz. İsa’nın göğe yükselmesi, hepsi mübarek günde gerçekleşmiştir.

Temennimiz odur ki yeni Kerbela’lar yaşanmasın. Hüseyinler katledilmesin. Çocuklar yetim anneler dul kalmasın ve yer yüzündeki tüm savaşlar dursun. Nasıl ki aşure acısı tatlısı ve ekşisiyle ortak bir tat oluşturuyorsa. Bizler de Türk Kürt ayırt etmeden ortak bir şekilde yaşayalım. Kendimizi hesaba çekelim günahlardan sevaplara, kötülüklerden iyiliklere, çirkinliklerden güzelliklere gidelim. Eş ve dostumuzun gönlünü alalım. Bu mübarek günler kurtuluşumuza attığımız adımlar olsun inşallah.” denildi.

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum