Zirve Kahramanmaraş’ta yapıldı

Zirve Kahramanmaraş’ta yapıldı

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Mayıs 2017 15:21
Zirve Kahramanmaraş’ta yapıldı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen II. Ar-Ge Merkezleri İyi Uygulama Örnekleri Zirvesi 16-17 Mayıs 2017 tarihlerinde Kahramanmaraş’ta gerçekleştirildi.

“Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları”, “Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği”, “Proje Yönetimi”, “Ar-Ge Yönetimi” ve “Girişimcilik” başlıkları altında 5 oturumun gerçekleştirildiği etkinliğe ilgili alanlarda ülkemizin; Aselsan, Tusaş, Netaş, Borsa İstanbul, Arçelik, Vestel, Bosch, Tofaş gibi firmaları, kurum ve kuruluşları sunumlarıyla katıldı.

Kahramanmaraş Teknokent Yönetici A.Ş. Genel Müdürü Doç. Dr. Mahit Güneş, 17 Mayıs Çarşamba günü “Ar-Ge Yönetimi” başlıklı oturumu yönetti. Ülkemizde ar-ge harcamalarının hızlı bir şekilde artış gösterdiğini belirten Güneş, Kahramanmaraş Teknokent’in 2014 yılında 11 milyar dolarlık ar-ge harcamalarıyla 20. sırada yer alırken 2016 yılında ise 14 milyar dolar harcamayla 18. sıraya yükseldiğini kaydetti. Özel sektör ar-ge harcamalarında 36. sırada olduğumuzu ifade eden Doç. Dr. Güneş, özel sektörün biraz daha elini cebine atması gerektiğini vurguladı. Kahramanmaraş’ın teknoloji, ar-ge, yazılım ve tasarım alanında önemli aşamalar kaydettiğini belirten Doç. Dr. Mahit Güneş, şehrimizin böyle önemli bir toplantıya ev sahipliği yapmış olmasının da memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.