Zirvede kalbine yenilen Türk dağcı

Zirvede kalbine yenilen Türk dağcı

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Temmuz 2017 17:05
Zirvede kalbine yenilen Türk dağcı

Kırgızistan'da tırmandığı Khan Tengri dağından inerken kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Kahramanmaraşlı dağcı Hakan Coşkun'un cenazesinin hafta başında Türkiye’ye getirilmesinin planlandığı öğrenildi.

 

Elbistan Dağcılık Kulübü (EDK) Başkanı Hakan Coşkun (41), ikinci kez tırmandığı 7 bin 10 metre yüksekliğindeki Khan Tengri Dağı’nda geçirdiği kalp krizi sonucunda hayatını kaybetti. 
Olayın ardından Türkiye Dağcılık Federasyonu ve Kırgız yetkililer, 6 bin 200 metre yükseklikte hayatını kaybeden Coşkun’un cenazesini indirebilmek için çalışmalara başladı. Bölgenin oldukça kayalık olması ve olumsuz hava koşulları, ilk gün Coşkun’un cenazesinin indirilmesine imkan tanımadı. Hava şartlarının düzelmesiyle birlikte kurtarma ekibi, cenazeyi bulunduğu noktadan alarak ana kampa indirdi.
Dağcılık sporuyla ilgili gerçekleştirdiği tırmanışlar ve sosyal sorumluluk projeleriyle eczacılık yaptığı Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde sevilen bir kişi olan Hakan Coşkun’un üzücü haberini alır almaz harekete geçen ve koordinasyonu sağlayan Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Ersan Başar, cenazenin 2 günlük uğraşın ardından ana kamp alanına indirildiğini söyledi.
Coşkun’un hayatını kaybettiği noktanın çok zor ve kayalık bir yer olduğunu kaydeden Başar, kötü hava koşullarının da kurtarma ekibinin işini oldukça zorlaştırdığını ifade etti. Yoğun uğraşların sonucunda ana kamp alanına getirilen cenazenin, resmi işlemler için helikopterle yerleşim alanına taşınacağını anlatan Başar, bu prosedürlerin Bişkek Büyükelçiliği ile koordineli olarak yapıldığının bilgisini verdi.
Coşkun’un cenazesinin Türkiye’ye getiriliş tarihinin net olmadığını belirten Başar, resmi işlemlerin bir an önce tamamlanması noktasında gayret gösterdiklerini vurguladı.
Türkiye Dağcılık Federasyonu Kahramanmaraş 2. Kademe Antrenörlerinden olan 41 yaşındaki Hakan Coşkun’un cenazesinin, hafta başında Türkiye’ye getirilmesinin planlandığı öğrenildi.

KAYNAK: İha

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.