124 Öğrenciye 8 Ay Süren Burs Desteği: Depremzedeler için Eğitim ve Umut!

Erzincan'da depremden etkilenen 124 üniversite öğrencisine 8 ay boyunca 500 TL burs! Gençleri destekleyerek geleceğe umut veriyoruz.

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Ekim 2023 15:15
124 Öğrenciye 8 Ay Süren Burs Desteği: Depremzedeler için Eğitim ve Umut!

124 üniversite öğrencisi, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden etkilenen Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi'nde eğitim alıyordu. Bu öğrencilere, depremin ardından 8 ay boyunca aylık 500 lira burs verilme kararı alındı.

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü 13 Şubat İnovasyon Gençlik Merkezi Toplantı Salonu'nda öğrencilerle bir araya geldi. Vali Aydoğdu, burada yaptığı konuşmada, depremzede öğrencilerden 124 kişinin 8 ay boyunca her ay 500 lira burs alacağını açıkladı. Bu burs desteği için öğrencilerin adına açılan banka kartları dağıtıldı.

Aydoğdu, yaptığı konuşmada, Erzincan'da okuyan öğrencilere verilen bu destekle ilgili olarak, "Öğrenci dostu Erzincan" sloganını benimsediklerini ve 23 bin öğrencinin huzurlu ve mutlu bir şekilde eğitim görmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Ayrıca, depremin il genelinde derin etkiler yarattığını ve bu desteğin yaraları sarmak amacıyla düzenlendiğini ifade etti.

Vali Aydoğdu, törene katılan tüm öğrencilere teşekkür ederek, bu şehirde gençlerin ve öğrencilerin Erzincan'ın güzelliklerini keşfetmeye ve tanıtmaya devam edeceklerini vurguladı.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.