MEB'den Depremzedelere Özel Okul Desteği: 40 Bin Öğrenci İçin Fırsat!

MEB, deprem bölgesindeki özel okul öğrencilerine eğitim-öğretim desteği sunuyor. 40 bin öğrenci için başvurular 29 Aralık'ta sona eriyor. Detaylar MEB'in resmi sayfasında.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Aralık 2023 17:00
MEB'den Depremzedelere Özel Okul Desteği: 40 Bin Öğrenci İçin Fırsat!

Deprem bölgesindeki özel okul öğrencileri için eğitim-öğretim desteği başvuruları devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), depremzedeleri desteklemek amacıyla, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin etkilediği dört il ve Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki özel okullarda öğrenim gören veya görecek 40 bin öğrenciye eğitim-öğretim desteği sunuyor. Başvurular, 29 Aralık tarihine kadar yapılabilecek.

mebden-depremzedelere-ozel-okul-destegi-40-bin-ogrenci-icin-firsat.jpg

MEB'in deprem bölgesindeki özel okullarda öğrenim gören veya görecek olan toplam 40 bin öğrenci için sağladığı destek kapsamında, okul öncesi eğitim kurumlarındaki 4 bin öğrenciye 12 bin 800'er lira, ilkokullardaki 10 bin öğrenciye 15 bin 400'er lira, ortaokullardaki 10 bin öğrenciye 18'er bin lira ve liselerdeki 16 bin öğrenciye 18'er bin lira destek verilecek.

MEB'in deprem bölgesindeki öğrencilere yönelik bu destek, felaketi derinden yaşayan illerdeki öğrencilere yardımcı olmayı amaçlıyor. Başvurularla ilgili detaylı bilgiler, Bakanlığın internet sayfasında yayımlanan "e-Kılavuz"da bulunabilir. Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, depremin etkilediği bölgelerde MEB'in öğrencilere ve öğretmenlere yönelik tüm imkanları seferber ettiğini belirterek, bu desteğin fırsat eşitliği sağlamak amacıyla önemli olduğunu vurguladı. Başvuruların sürdüğü bu süreçte, öğrencilere bilgilendirme ulaştırmak için okul müdürlükleri aracılığıyla çaba harcanmakta ve öğrencilerin faydalanmaları teşvik edilmektedir. Ayrıca, desteğin depremin ardından kontenjanları azalan özel okullara da katkı sağlayacağı belirtilmektedir.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.