Depremzede 3.9 Milyon Öğrenci İçin Seferberlik: Tablet ve Etkileşimli Tahtalarla Yenilik!

Depremin ardından 3.9 milyon öğrenci için Milli Eğitim Bakanlığı seferberlik ilan etti. Yapılan çalışmalarla eğitim ortamları düzeltiliyor, öğrencilere tablet, televizyon ve etkileşimli tahta sağlanıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Ocak 2024 12:33
Depremzede 3.9 Milyon Öğrenci İçin Seferberlik: Tablet ve Etkileşimli Tahtalarla Yenilik!

"Asrın felaketinden" etkilenen 3,9 milyon öğrenci için yürütülen eğitim-öğretim seferberliği, 6 Şubat'taki depremlerin ardından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatıldı. Bu süreçte, bölgede gerçekleştirilen faaliyetler arasında "arama-kurtarma", "bakım ve onarım", "okulların eğitim-öğretime hazırlanması", "psikososyal destek", "üretim", "taşımalı eğitim", "MEB AKUB ekiplerinin çalışmaları" gibi alanlarda geniş kapsamlı çalışmalar yürütüldü.

Depremin hemen ardından, 5 bin kişilik MEB AKUB ekibi enkazlarda arama-kurtarma faaliyetlerine katıldı ve psikososyal destek çalışmaları ile depremzedelerin duygusal ihtiyaçlarına yönelik hizmetlerde bulundu. Öğretmenevi ve akşam sanat okullarında 754 bin 180 depremzede konaklama ve yemek hizmeti sağlandı.

Taşımalı eğitimden ve yemek hizmetinden 370 binin üzerinde öğrenci faydalanırken, öğrencilere 83 bin tablet, 30 bin televizyon ve 15 bin etkileşimli tahta dağıtıldı. Bu süreçte eğitim yapıları analiz edilerek, hasarlı binaların yıkımı ve güçlendirilmesi kararları alındı. Ayrıca, bölgedeki öğrencilere yönelik geleneksel oyunlar ve bilim şenlikleri gibi etkinlikler düzenlendi.

Depremzede öğrencilere yönelik 82 bin tablet, 30 bin televizyon ve 15 bin etkileşimli tahta dağıtıldı. Ayrıca, mobil bilim merkezi projesi ile 25 bin öğrenciye psikososyal destek sağlandı. Deprem bölgesindeki öğretmenlerin barınma ihtiyaçları için konteyner planlaması yapılarak 11 bin 76 konteyner ilgili bölgelere sevk edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim ortamlarının iyileştirilmesinden öğrenci taşımalı eğitime, psikososyal destekten öğretmen atamalarına kadar bir dizi tedbir alarak depremin etkilerini en aza indirmeyi ve bölge halkının yeniden hayata tutunmasını sağlamayı hedefledi.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.