Adıyaman'ın Beyaz Güzelliği: Nemrut Dağı Kar Yağışına Bulandı!

Adıyaman'ın tarihi mekanlarından Nemrut Dağı, beyaz örtüyle kaplandı. UNESCO listesinde yer alıyor. Kar yağışı, ziyaretçilerin ilgisini çekti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Kasım 2023 10:07
Adıyaman'ın Beyaz Güzelliği: Nemrut Dağı Kar Yağışına Bulandı!

Adıyaman'a bu yılın ilk karı düştü ve bu durum Nemrut Dağı'nı ziyaret eden fotoğrafçıların ilgisini çekti. Kâhta ilçesinde bulunan ve yerli yabancı turistlerin büyük ilgisini çeken tarihi mekanlardan biri olan Nemrut Dağı, kar yağışıyla birlikte beyaz bir örtüyle kaplandı. UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Nemrut Dağı, kar yağışının ardından özellikle fotoğraf çekmek isteyen ziyaretçilerin yoğun ilgisine maruz kaldı.

adiyamanin-beyaz-guzelligi-nemrut-dagi-kar-yagisina-bulandi.jpeg

Güneşin doğuşu ve batışının en güzel izlendiği mekan olarak ünlü Adıyaman'daki Kommagene Krallığı'na ait Nemrut Dağı, 2206 metre rakıma sahip ve 150 metre çapında dev heykellerin bulunduğu bir alanı içeriyor. Nemrut Dağı, kar yağışıyla birlikte tümülüs ve dev heykelleriyle birlikte kısmen beyaza büründü. Adıyaman Merkez ve ilçelerinde şiddetli yağmur ve fırtına yaşanırken, Nemrut Dağı'nda dün akşamdan itibaren başlayan kar yağışı, adeta kartpostallık görüntüler ortaya çıkardı.

Nemrut Dağı, beyaz bir örtüyle misafirlerini karşılayarak kar kalınlığının 2 ile 4 santimetre arasında değiştiği bilgisini verdi. Ziyaretçiler, bu doğal güzellikleri yakından görmek ve bu eşsiz manzarayı fotoğraflamak için Nemrut Dağı'nın zirvesine çıkarak unutulmaz anılar biriktirdi.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.