Deprem Bölgesindeki Öğrencilerin Eğitim Desteğine İlişkin e-Kılavuz Yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığı, deprem bölgesindeki özel okullardaki öğrencilere eğitim-öğretim desteği için e-Kılavuz yayımladı. Başvurular 4-29 Aralık'ta alınacak. Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Aralık 2023 13:13
Deprem Bölgesindeki Öğrencilerin Eğitim Desteğine İlişkin e-Kılavuz Yayımlandı

Deprem bölgesindeki özel okullarda eğitim gören öğrencilere yönelik eğitim-öğretim desteği ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bir e-Kılavuz yayımladı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, 2023-2024 eğitim-öğretim yılında Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep'in 2 ilçesindeki özel okullarda eğitim alan veya bu okullara geçiş yapacak öğrencilere yönelik eğitim-öğretim desteğine dair e-Kılavuz hazırlandı.

Kılavuzda, desteklenecek okul kademeleri, öğrenci sayısı, destek miktarı, okulların başvuru süreci, öğrencilerin okul tercihleri, değerlendirme kriterleri ve velilerin ile okulların iş ve işlemleri gibi detaylara yer verildi.

Öğrencilerin bu destekten faydalanabilmesi için Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep'in belirli ilçelerindeki özel okullara kayıtlı olmaları veya bu okullara geçiş yapmak için başvuruda bulunmaları gerekiyor.

Eğitim öğretim desteği talebinde bulunmak isteyen öğrenci velileri, resmi ya da özel okulların destek birimlerine başvuruda bulunabilecekler.

DESTEK MİKTARLARI VE HEDEFLENEN ÖĞRENCİ SAYISI

Eğitim öğretim desteği kapsamında, okul öncesi kurumlarında öğrenim gören 4 bin öğrenciye 12 bin 800 lira, ilkokullarda eğitim alan 10 bin öğrenciye 15 bin 400 lira destek sağlanacak. Ortaokullardaki 10 bin öğrenci ve ortaöğretim kurumlarındaki 16 bin öğrenci ise 18 bin lira destek alacaklar.

Bu destekleme programı sayesinde toplamda 40 bin öğrenci desteklenmiş olacak.

Eğitim öğretim desteğinden yararlanmak isteyen öğrencilerin başvuruları 4-29 Aralık tarihleri arasında online olarak yapılacak. Destek almaya hak kazanan öğrencilerin listesi 15 Ocak 2024 tarihinde ilan edilecek. Özel okullara geçiş ve kayıt işlemleri 5-9 Şubat 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Ek yerleştirme süreci ise 16 Şubat 2024'te tamamlanacak.

E-Kılavuza, Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sayfası üzerinden erişim sağlanabilecek.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.