Darısı Kahramanmaraş'a! Gaziantep’e Yüksek Hızlı Tren Müjdesi!

Gaziantep'e yüksek hızlı tren müjdesi! Ulaştırma Bakanı, 2028'e kadar hedeflenen projeleri açıkladı: Şahinbey Tünelleri ve Amanos Tünelleri.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Kasım 2023 12:05
Darısı Kahramanmaraş'a! Gaziantep’e Yüksek Hızlı Tren Müjdesi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Gaziantep'e yüksek hızlı treni tanıtıyoruz. İnşallah 2028 yılına kadar Gaziantep'e yüksek hızlı treni getireceğiz" şeklinde açıklamada bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gaziantep'e gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Şahinbey 100. Yıl Tünelleri Işık Görme Töreni'ne katıldı. Abdulkadir Uraloğlu, törende yaptığı açıklamada, "Proje bedeli 1 milyar lira olan Şahinbey 100. Yıl Tünelleri, kuzeyden güneye doğrudan akış sağlayarak vatandaşlarımızın zamandan ve yakıttan tasarruf etmelerini sağlayacak. Ayrıca, trafik stresinden kurtulmalarına da yardımcı olacak" dedi.

gaziantepe-yuksek-hizli-tren-mujdesi.jpg

GAZİANTEP’E YÜKSEK HIZLI TREN MÜJDESİ

Bakan Uraloğlu, tünelde incelemelerde bulunurken Gaziantep'e yönelik ulaştırma yatırımlarına bir yenisinin daha ekleneceğini belirtti. Uraloğlu, "Şimdi sıra yüksek hızlı trende. Gaziantep'i yüksek hızlı trenle tanıştırıyoruz. Mersin, Adana, Osmaniye ve Gaziantep'te yüksek hızlı tren çalışmalarına başladık. Çalışmalarımız hızla devam ediyor. 2028 yılına girmeden Gaziantep'e yüksek hızlı treni getireceğiz. Başka bir kalkınma hattımız da Basra Körfezi'nden Ovaköy sınır kapısına uzanacak. Bu yol, otoyol ve demiryoluyla Gaziantep'in yükünü daha etkili bir şekilde taşıyacak. Gaziantep'e gereken bir diğer önemli proje de Amanos Tünelleri. Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda bu projenin ihale sürecini başlattık ve yıl sonuna kadar ihalesini tamamlayacağız" diye konuştu.

gaziantepe-yuksek-hizli-tren-mujdesi-001.jpg

GERÇEK EYLEMLERLE KONUŞUYORUZ

Türkiye'nin ulaşım ağına yönelik özenli çalışmalarını vurgulayan Bakan Uraloğlu, "Biz sadece konuşmuyoruz, AK Parti belediyeleriyle birlikte gerçek eylemler üretiyoruz. Yukarıda bir yaşam varken, biz aşağıda çalışıyoruz. Gaziantep'e daha fazla hizmet etme enerjisini kendimizde buluyoruz" dedi.

Uraloğlu, Şahinbey 100. Yıl Tünelleri projesiyle ilgili olarak, "Proje, kuzeyden güneye doğrudan bir akış sağlayacak, vatandaşlarımız zaman ve yakıt tasarrufu yapacak. Ayrıca, trafik stresinden kurtulmalarına yardımcı olacak. Tünel, bir adet araç acil geçiş tüneli ve iki adet yaya acil geçiş tüneli alanlarıyla da hizmet verecek" açıklamasını yaptı.

bakan-uraloglu-gaziantepe-yuksek-hizli-treni-2028-yilina-girmeden-getirecegiz.jpg

Bakan Uraloğlu, proje kapsamında karbon salınımının azalacağını ve çevre dostu yolların şehre kazandırılacağını ifade etti. Projeye dair bilgiler de veren Uraloğlu, "Gidiş-geliş çift şeritli, toplamda 4 kilometre uzunluğunda iki ayrı tünel ve bağlantı yollarından oluşacak. Şehreküstü Kavşağı ile Yeşilvadi Bulvarı'nı birleştirecek ve Özdemirbey Caddesi'ne alternatif olacak. Yeşilvadi 3 Katlı Köprülü Kavşak'tan Şehreküstü'ne gitmek isteyen bir vatandaşımızın yol süresi, tünel sayesinde 30 dakikadan 1 dakikaya düşecek. Ayrıca, Çarşıdan Akkent'e gitmek isteyen bir vatandaşımız Kılınçoğlu'ndan, tünel aracılığıyla Yeşilvadi Bulvarı'na ve oradan Yeşilvadi Köprülü Kavşak'a, Köprülü Kavşak'tan da Şehir Hastanesi, Akkent ve Karataş'a ulaşabilecek" diye konuştu.

Bakan Uraloğlu, tünelin ayrıca bir adet araç acil geçiş tüneli ve iki adet yaya acil geçiş tüneli alanlarıyla hizmet vereceğini de belirtti.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.