Kış Lastiği Takma Zorunluluğu: 1 Aralık'ta Başlıyor, İşte Detaylar!

Kış lastiği zorunluluğu başlıyor! Ticari araçlarda değişim 1 Aralık'ta başlıyor. Döviz kurundaki artışla fiyatlar yükseliyor. İkinci el lastik talebi artıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Kasım 2023 18:40
Kış Lastiği Takma Zorunluluğu: 1 Aralık'ta Başlıyor, İşte Detaylar!

Kış lastiği uygulaması, 1 Aralık'ta resmen başlıyor. Bu tarihten itibaren, kış lastiği takma zorunluluğu olan ticari araçlar, şehirlerarası yolcu ve yük taşıyan araçlar için geçerli olacak. Ancak, bu zorunluluk 1 Nisan 2024 tarihine kadar devam edecek.

Önemli bir değişiklik öncesinde, ticari araç sürücüleri lastik değişimi için şimdiden harekete geçmiş durumda. Lastik satış noktalarında şimdiden yoğunluk yaşanıyor. Ancak, döviz kuru artışının etkisiyle lastik fiyatlarında bir artış yaşandığı da gözlerden kaçmıyor.

kis-lastigi-uygulamasi-1-aralikta-basliyor.jpeg

Satıcılar, lastik fiyatlarındaki bu artışa dikkat çekerek, sürücülerin 2. el lastiklere yönelik ciddi bir talep gösterdiğini belirtiyor. Lastik fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle, sürücüler çözümü 2. el lastiklerde arıyor. Ancak, bu durumun 2. el lastik fiyatlarına da yansıdığı görülüyor.

Sıfır kış lastiği fiyatları bin 800 ile 2.500 TL arasında değişirken, ikinci el lastikler ise 800 ila 1.200 TL arasında alıcı buluyor. Bu durum, sürücülerin bütçe planlamalarını yeniden gözden geçirmelerine neden oluyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.