Bakan Özhaseki'den Çağrı: Yerinde Dönüşüm Projesi İle Birlikte Yeniden İnşa!

Bakan Özhaseki, depremzedelere çağrıda bulunarak Yerinde Dönüşüm Projesi'ne destek istedi. Milletle birlikte afet bölgesini hızla ayağa kaldırmayı hedefliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Kasım 2023 19:42
Bakan Özhaseki'den Çağrı: Yerinde Dönüşüm Projesi İle Birlikte Yeniden İnşa!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında depremzedelere çağrıda bulunarak, "Milletimizle afet bölgesini hızla ayağa kaldıracağız" dedi. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremin ardından bölgede etkili olan Yerinde Dönüşüm Projesi, TOKİ güvencesiyle evlerini yerinde yapmak isteyen afetzedelere destek sağlıyor.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, depremden etkilenen bölgenin hızla yeniden inşa edilmesi amacıyla Yerinde Dönüşüm Projesi'nin başlatıldığı ve afetzedelere hibe ve kredi desteği sağlandığı belirtildi. Bakan Özhaseki, projeden faydalanan bir depremzedenin duygularını paylaştığı bir videoyu sosyal medya hesabından paylaşarak, diğer afetzedeleri projeden yararlanmaya davet etti.

Özhaseki, "Yerinde Dönüşüm kapsamında Bakanlığımızın denetiminde, TOKİ güvencesiyle evlerini yerinde yapmak isteyen kardeşlerimizi ve başvuru yapan kardeşlerimizi inşaata bir an önce başlamaları için il müdürlüklerimiz ile, yapım ve dönüşüm ofislerimize bekliyoruz" şeklinde açıklamalarda bulunarak, depremzedeleri projeden faydalanmaya davet etti.

Ayrıca, müteahhitlerle yapılan anlaşmaların mağduriyet yaşanmaması için "Tip Sözleşme"lerin hazırlandığını ve ödemelerin hak ediş esasına göre yapıldığını vurgulayan Özhaseki, depremzede kardeşlere Tip Projeler sunulduğunu ve birçok harçtan muafiyet sağlandığını belirtti. Bakan, "Kararlıyız, milletimizle afet bölgesini hızla ayağa kaldıracağız" dedi.

Özhaseki'nin paylaştığı videoda yer alan depremzede Mehmet Yeşilyurt, Yerinde Dönüşüm Projesi sayesinde kendi mahallesinde huzurlu bir yaşam sürmeyi hedeflediklerini belirterek, devletin sağladığı katkıdan memnuniyetini dile getirdi.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.