21 bin 560 Öğretmen Kahramanmaraş Merkezli Depremlerin Yaşandığı Bölgede Görev Yapacak!

Yaz tatilinin sona erdiği bu dönemde, 20 milyon öğrenci ve 1.2 milyon öğretmen için yeni eğitim yılı başlıyor. Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Eylül 2023 12:21
21 bin 560 Öğretmen Kahramanmaraş Merkezli Depremlerin Yaşandığı Bölgede Görev Yapacak!

Okul öncesi, ilkokul 1 ve lise 9. sınıf öğrencileri, 4-8 Eylül tarihlerinde uyum eğitimi aldı. Ortaokul 5. sınıfa başlayacak öğrenciler ve aileleri ise 11-15 Eylül tarihlerinde rehberlik uygulamalarına katılacaklar.

Milli Eğitim Bakanlığı, 20 milyon 481 bin öğrenci ve 1 milyon 178 bin öğretmen için yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamında ücretsiz ders kitapları ve yardımcı kaynakları öğrencilere ulaştırdı.

SINIF GEÇME VE SINIFTA KALMA KURALLARI

Yeni dönemde mevzuat değişiklikleriyle liselerde sınıf geçme ve sınıfta kalma kuralları yeniden düzenlendi. Yıl sonu başarı puanı 50 olan öğrenciler, en fazla 1 dersten başarısız dersi bulunsa dahi bir üst sınıfa geçebilecekler. Yeni ders ortalaması 50 olan öğrencilerden en fazla 3 dersten başarısız olanlar, sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecekler. 4 ders ve üzeri başarısızlık durumunda ise sınıf tekrarı yapılacak. Toplam 6 dersten fazla başarısız dersi olanlar da sınıf tekrarına tabi tutulacaklar. Bu uygulama, 2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulanacak.

yeni-egitim-ogretim-yili-yarin-basliyor.jpg

DEVAMSIZLIK KURALLARI VE ÖZÜRSÜZ DEVAMSIZLIK SONUÇLARI

Devamsızlık kuralları da yeniden düzenlendi. Artık özürsüz olarak yapılan her bir devamsızlık günü için öğrencilere 1 saat fazla sosyal sorumluluk çalışması yapma zorunluluğu getirildi.

SINAVLARDA DEĞİŞİKLİK

Liselerdeki sınavlar artık sadece yazılı yoklama şeklinde yapılacak. Öğrencilere ait kişisel veriler, kişinin açık rızası olmaksızın işlenemeyecek. Okullarda sınav haftası uygulaması başlıyor ve sınav tarihleri öğretim yılı başında duyurulacak. Ayrıca Türkçe, Türk dili ve edebiyatı ile yabancı dil derslerinin sınavları, dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerilerini ölçmek için yazılı ve uygulamalı olarak yapılacak.

DEPREM BÖLGESİNDE EĞİTİM

Deprem bölgesinde yürütülen güçlendirme ve onarım çalışmaları sonucunda toplam 48 bin derslik eğitim öğretime hazır hale getirildi. Ayrıca 11 bin 76 konteyner de bölgedeki öğretmenlerin konaklaması için tahsis edildi.

İLK ARA TATİL 13 KASIM'DA

Yeni eğitim öğretim yılı birinci dönemi, 11 Eylül 2023 Pazartesi başlayıp 19 Ocak 2024 Cuma sona erecek. Deprem bölgesi illerindeki öğrenciler için öğrenme kayıplarının giderilmesi amacıyla özel bir program uygulanacak. İlk ara tatil, 13 Kasım 2023 Pazartesi başlayacak ve 17 Kasım 2023 Cuma sona erecek. Yarıyıl tatili ise 22 Ocak 2024 Pazartesi başlayıp 2 Şubat 2024 Cuma tamamlanacak.

2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

2024-2025 eğitim öğretim yılı ise 9 Eylül 2024'te başlayacak. Yeni dönemdeki eğitim öğretim yılına dair tüm bu değişiklikler ve hazırlıklarla birlikte, öğrenciler ve öğretmenler yeni akademik yılın başlamasını bekliyorlar.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.