Kahramanmaraş Ekibi MEB Robot Yarışmasında Gurur Kaynağı Oldu

Kahramanmaraş ekibi, 15. MEB Robot Yarışması'nda büyük başarı elde ederek finallere yükseldi, gurur kaynağı oldu!

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Eylül 2023 15:53
Kahramanmaraş Ekibi MEB Robot Yarışmasında Gurur Kaynağı Oldu

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 15. MEB Robot Yarışması, ikinci gününde Kahramanmaraş'ı temsil eden ekip tarafından büyük bir heyecanla karşılandı.

Bursa Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksinde 6-9 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilen bu uluslararası etkinlik, 14 farklı kategoride yarışmacılara ev sahipliği yaptı. Toplamda 81 il ve 18 ülkeden gelen 4,733 robot ve 12,716 katılımcı, bu büyük organizasyonun renklerini taşıdı.

15-meb-robot-yarismasinda-kahramanmaras-ruzgari.jpg

Kahramanmaraş Onikişubat ekibi, bu büyük yarışmada Mini Sumo ve Çizgi İzleyen Robot kategorilerinde mücadele etmek üzere sahne aldı. Kahramanmaraş Onikişubat İlçesinden gelen 5 okulun - Kervan Pastanesi Turgut Pekel İmam Hatip Ortaokulu, Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu, Şehit Tebernuş Özler Ortaokulu, Özel Beyza Boğaziçi Ortaokulu ve Özel Necip Fazıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi - 27 öğrencisi, yarışmalarda başarıya doğru emin adımlarla ilerledi. İlk iki tur sonunda büyük başarılara imza atan Kahramanmaraş Ekibi, finale yükselmek için 6 takım arasında hak kazandı. Bu başarı, Kahramanmaraş'ın gurur kaynağı oldu.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.