Kahramanmaraş Dahil 5 İlde Bursluluk Sınavı'nda Öğrencilere 30 Bin Ek Kontenjan!

Depremzede öğrencilere umut! İOKBS'de 30 bin ek kontenjanla destek sağlanıyor. Eğitimde fırsat eşitliği için adımlar atılıyor. Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Eylül 2023 17:02
Kahramanmaraş Dahil 5 İlde Bursluluk Sınavı'nda Öğrencilere 30 Bin Ek Kontenjan!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan "Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmi Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği"nde yapılan değişiklikle, İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) çerçevesinde depremzede öğrencilere yönelik 30 bin ek kontenjan ayrıldı. İşte bu düzenlemenin detayları:

EK KONTENJAN DEPREM BÖLGELERİNDEKİ ÖĞRENCİLERE TAHSİS EDİLDİ

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden etkilenen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerindeki öğrenciler için İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) kapsamında 30 bin ek kontenjan ayrıldı. Bu kontenjan, depremlerin etkilediği bölgelerde eğitimlerini sürdüren öğrencilere destek olmak amacıyla tahsis edildi.

DEPREMZEDELER İÇİN 2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA DÂHİL EDİLDİ

30 bin ek kontenjandan yararlanmak isteyen öğrenciler arasında yer alabilmek için 2022-2023 eğitim öğretim yılının birinci dönemini depremlerden etkilenen illerde tamamlamış olmak gerekiyor. Bu şartı sağlayan öğrenciler, ek kontenjandan faydalanabilecekler.

mebden-onemli-adim-deprem-bolgelerinde-ogrencilere-30-bin-burs-sansi.webp

KALAN KONTENJAN 2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA İLİŞKİN OLACAK

Toplam kontenjanın yüzde 30'u, 2022-2023 eğitim öğretim yılı için ayrıldıktan sonra, geriye kalan kontenjan 2023-2024 eğitim öğretim yılında kullanılmak üzere dağıtılacak. Bu sayede depremzede öğrencilere uzun vadeli bir destek sunulacak.

DİĞER İLLERDEKİ BURSLU ÖĞRENCİ SAYISI ARTACAK

Düzenleme ile birlikte, depremden etkilenen 11 il için ayrılan 30 bin kontenjanın dışında kalan 70 bin öğrenci, diğer illerdeki kontenjanlardan yararlanacak. Bu nedenle, burslardan faydalanacak öğrenci sayısı genel olarak artış gösterecek.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu düzenlemesiyle depremzede öğrencilere daha fazla fırsat ve destek sunulması hedefleniyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.