KYK Yurt Başvuruları: Sonuçlar ve Ücretler Ne Zaman Açıklanacak?

KYK yurt başvuruları sona erdi! 2023 KYK yurt sonuçları eylül ayının ortalarında açıklanacak. Ücretler ve detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Eylül 2023 22:08
KYK Yurt Başvuruları: Sonuçlar ve Ücretler Ne Zaman Açıklanacak?

2023 GSB KYK yurt başvuru sonuçlarının açıklanma tarihi merak konusu. KYK yurt başvuruları 29 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında tamamlandı ve başvuruların sona erdiği tarih 2 Eylül 2023 olarak belirlendi. Şimdi gözler KYK yurt başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağına çevrildi.

2023 KYK yurt başvuru sonuçlarına dair resmi bir açıklama henüz yapılmamış olsa da, geçmiş yıllardaki uygulamalara göre KYK yurt başvuru sonuçlarının eylül ayının ortalarında açıklanması beklenmektedir. Öğrenciler, bu tarihleri takip ederek sonuçları öğrenebilirler.

KYK YURT BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

KYK yurt başvuruları, ÖSYM yerleştirme işlemlerinin sonuçlanmasının ardından e-Devlet Kapısı üzerinden alınmaktadır. Başvuru yapmak isteyen öğrencilerin e-Devlet şifresi olması gerekmektedir. Eğer e-Devlet şifresi yoksa, kimlikleri ile birlikte PTT şubelerine giderek e-Devlet şifresi alabilirler veya diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birini kullanabilirler (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı).

kyk-yurt-basvuru-sonuclari-beklenen-aciklama-tarihi-ve-detaylar.jpg

KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR?

KYK yurtları farklı tiplerde sunulmaktadır ve ücretleri odaların büyüklüğü, kalan kişi sayısı, tuvalet-banyo gibi özelliklere göre değişmektedir. İşte KYK yurt tipleri ve aylık ücretleri:

Tip Yurt Ücreti: Aylık 345 TL

Tip Yurt Ücreti: Aylık 405 TL

Tip Yurt Ücreti: Aylık 480 TL

Tip Yurt Ücreti: Aylık 510 TL

Tip Yurt Ücreti: Aylık 570 TL

Yurt tipleri arasında farklılıklar bulunmaktadır, bu nedenle öğrenciler tercihlerini yaparken bütçelerini ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmalıdır.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.