Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman’da Uzaktan Eğitim Kararının Detayları!

6 Şubat deprem faciasını yaşayan bölgelerde, yeni eğitim yılına dair üniversitelerden önemli bir karar geldi. Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Eylül 2023 17:04
Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman’da Uzaktan Eğitim Kararının Detayları!

Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş'taki bazı üniversiteler, öğrencileri ilgilendiren bir uzaktan eğitim kararı açıkladılar. Öğrenciler, 2 Ekim'de tüm ülke genelinde üniversitelerin açılması beklenirken, deprem bölgelerinde özel önlemler alındığını öğrendiler.

Adıyaman Üniversitesi, diğer üniversitelere kayıt yapmak isteyen öğrencilere başvuru süresini uzatmasıyla, uzaktan eğitim uygulanacağı beklentisini artırdı. Şimdi öğrenciler, kalacak yer ve ulaşım düzenlemelerini yapmak için kararın hızla açıklanmasını bekliyorlar.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, İstiklal Üniversitesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi ve İskenderun Teknik Üniversitesi, uzaktan eğitim kararı aldıklarını duyurdular.

uzaktan-egitim.png

DEPREM BÖLGELERİNDE ÜNİVERSİTELER UZAKTAN EĞİTİME GEÇİYOR

Deprem bölgelerindeki üniversiteler, yeni eğitim yılında uzaktan eğitime geçme kararı aldılar. Bu karar, depremin etkilerinin hala hissedildiği bölgelerde öğrencilerin barınma ve güvenlik sorunlarını dikkate alarak alınmıştır. Aşağıda, bazı üniversitelerin uzaktan eğitim kararlarına dair detaylar bulunmaktadır.

Adıyaman Üniversitesi, özel öğrenci olarak başka bir üniversiteye kayıt yapmak isteyenlere başvuru süresini uzatmasıyla uzaktan eğitim beklentilerini artırdı. Özellikle konaklama ve ulaşım düzenlemeleri yapacak öğrenciler, kararın bir an önce açıklanmasını istiyorlar.

Kahramanmaraş'ta bulunan dört üniversite, yeni eğitim döneminde uzaktan eğitim uygulanacak bölümleri açıkladılar. Bu üniversiteler, öğrencilerin sağlık ve güvenliklerini korumayı amaçlayarak uzaktan eğitime geçiş yapma kararı aldılar. Aşağıda bu üniversitelerin uzaktan eğitim kararları özetlenmiştir:

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi: Depremin şehirde oluşturduğu olumsuzluklar göz önünde bulundurularak, Diş Hekimliği, Güzel Sanatlar, Sağlık Bilimleri, Spor Bilimleri ve Tıp fakülteleri hariç birinci sınıflarda uzaktan eğitim yapılacak.

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi: Hemşirelik, Dijital Oyun Tasarımı, İngilizce Mütercim ve Tercümanlık gibi bölümler hariç birinci sınıflarda uzaktan eğitim verilecek.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi: Diş Hekimliği, Tıp ve Sağlık Bilimleri fakülteleri hariç eğitimler uzaktan yapılacak. Üniversite, isteyen öğrencilere özel öğrencilik ve kayıt dondurma hakkı tanıyacak.

İskenderun Teknik Üniversitesi: Tüm bölüm ve programlardaki birinci sınıf öğrencileri çevrimiçi eğitime başlayacak, diğer sınıflardaki öğrenciler ise bazı bölümlerde yüz yüze, bazı bölümlerde çevrimiçi olarak eğitim alacaklar.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.