Depremzede Aday Kontenjanları: Kahramanmaraş, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Şanlıurfa, Sivas, Kilis, Malatya, Osmaniye

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre, 2023-2024 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme tercihleri başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Eylül 2023 14:00
Depremzede Aday Kontenjanları: Kahramanmaraş, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Şanlıurfa, Sivas, Kilis, Malatya, Osmaniye

2023 YKS ek yerleştirme tercihleri 12-17 Eylül'de yapılacak! 24 tercih hakkıyla yükseköğretim hayatınızı planlayın. Başvuruları unutmayın!

Ek yerleştirme tercihleri, 12-17 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

Tercih işlemleri 12 Eylül saat 14.00'te başlayacak ve 17 Eylül saat 23.59’da sona erecek.

TERCİH YAPMA YÖNTEMİ:

Adaylar, tercihlerini TC kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden gerçekleştirebilecek.

TERCİH SAYISI:

Adaylar, istedikleri sayıda tercih yapabilecekler, ancak en fazla 24 tercihle sınırlı.

EK YERLEŞTİRME KONTENJANLARI:

Ek yerleştirme kontenjanları, 2023-YKS merkezi yerleştirme sonunda boş kalan kontenjanlar ile kayıt hakkı kazanan adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boşalan kontenjanlardan oluşuyor.

osym.webp

KİMLER TERCİH YAPABİLİR:

Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için adayların 2023-YKS yerleştirme puanlarının hesaplanmış olması gerekmektedir.

2023-YKS merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar, ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip olmayacak. Yani 2023-YKS merkezi yerleştirmede hiçbir yükseköğretim programına yerleştirilmemiş olmak gerekmektedir.

EK YERLEŞTİRME ÜCRETİ:

Ek yerleştirme ücreti 50 TL olarak belirlenmiş olup, 18 Eylül 2023 tarihine kadar ödenmelidir. Ücreti yatırmayan adayların tercihleri geçersiz sayılacak ve yerleştirme işlemine alınmayacak.

ÖZEL DURUMLAR İÇİN KONTENJANLAR:

Depremzede adaylar için ayrı kontenjanlar bulunmaktadır.

34 yaşını tamamlamış kadınlar için açılan kontenjanlar belirli programlar için geçerli.

Şehit eş ve çocukları, gazi eş ve çocukları ile gazi adayları için vakıf yükseköğretim kurumlarında burslu öğrenci kontenjanları mevcut.

ÖZEL YETENEK SINAVIYLA YERLEŞENLER:

2023 YKS'de özel yetenek sınavı ile bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş adaylar da ek yerleştirme için tercih yapabilirler.

TERCİH KOŞULLARI:

Adayların tercih ettikleri yükseköğretim programlarını seçebilmeleri için belirli koşulları karşılamaları gerekecektir.

Bu bilgilere göre, 2023 YKS ek yerleştirme süreci önemli bir fırsat sunmaktadır. Adaylar, belirtilen tarihler arasında tercihlerini yaparak daha fazla yükseköğretim programına başvurma şansına sahip olabilirler.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.