Aileler İçin Güçlü Destek: 2,8 Milyar TL Evde Bakım Yardımı!

Bakanlık olarak tam bağımlı vatandaşlarımıza ve ailelerine destek olmak için bu ay içinde toplam 2,8 milyar TL Evde Bakım Yardımı ödemesine başladık. Toplumsal bütünlüğü koruyoruz.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Ekim 2023 17:39
Aileler İçin Güçlü Destek: 2,8 Milyar TL Evde Bakım Yardımı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bakıma muhtaç tam bağımlı vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay içinde hesaplara 2,8 milyar TL Evde Bakım Yardımı ödemesi yapmaya başladıklarını duyurdu.

Bakan Göktaş, Evde Bakım Yardımı'nın, 2006 yılında engelli bireylerin ailelerinin yanında desteklenmeleri amacıyla başlatılan önemli bir aile odaklı bakım hizmeti modeli olduğunu hatırlattı.

Tam bağımlı yakınlarının bakımını üstlenen vatandaşları destekleyerek aile bütünlüğünü koruduklarını belirten Göktaş, "Engelli bireylerin eğitim, sağlık, güvenlik, istihdam gibi temel haklarına tam erişim sağlamak için hak temelli politikalar geliştiriyoruz. Toplumun her bireyine adil sosyal hizmet modelleri sunarak herkesi kucaklamaya çalışıyoruz." dedi.

Göktaş, Evde Bakım Yardımı kapsamında her hak sahibine aylık 5.097 TL ödeme yapıldığını açıkladı. "Bu ay içinde toplamda 2,8 milyar TL'lik Evde Bakım Yardımı'nı hesaplara yatırmaya başladık. Şu an itibarıyla 561 bin vatandaşımız bu yardımdan faydalanıyor. Engelli vatandaşlarımızın, ülkenin gücü olan Türkiye'nin bir parçası olarak toplumsal hayatta daha etkin rol alabilmeleri için çalışmalarımız Türkiye Yüzyılı Vizyonumuz doğrultusunda devam edecek. Bu ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Etiketler :
Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.