Deprem Bölgesinde İnşaat Patlaması: 1.7 Milyon İş Fırsatı!

Türkiye'de inşaat sektöründe ağustosta 1,7 milyon ücretli çalışanla tarihi istihdam rekoru kırıldı. Deprem bölgesindeki yeniden yapılanma, sektördeki artışı tetikledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ekim 2023 18:16
Deprem Bölgesinde İnşaat Patlaması: 1.7 Milyon İş Fırsatı!

Türkiye'de ağustos ayında inşaat sektöründe istihdam rekoru kırıldı. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, ağustos ayında inşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 1,7 milyona ulaştı. Bu artışta, deprem bölgesindeki yeniden yapılanma önemli bir etken oldu.

İnşaat sektöründe çalışan sayısındaki artış, geçen yıl meydana gelen depremler sonrasında belirgin bir şekilde görülmeye başlandı. Mart ayından itibaren istikrarlı bir yükseliş gösteren sektör istihdamı, ağustosta 1 milyon 740 bin 387 kişiye ulaşarak 11 ilde etkili olan depremler sonrasındaki artışı yansıttı.

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, deprem bölgesindeki inşaat faaliyetlerinin istihdamı artırdığını belirtti. Ancak, nitelikli eleman bulma konusundaki zorluklar nedeniyle bazı projelerin geciktiğine dikkat çekti. Tellioğlu, gençlerin meslek okullarına yönlendirilmesi gerektiğini ve bu alanda eğitim verilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Bu istihdam rekoru, Türkiye'nin inşaat sektöründeki güçlü potansiyelini ve geleceğe dönük büyüme fırsatlarını gösteriyor. Nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi ve sektördeki istihdamın sürdürülebilirliği için atılacak adımlar, Türkiye'nin ekonomik kalkınmasına önemli katkılar sağlayacaktır.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.