Alman hükümetinden skandal 'Türkiye' kararı

Alman hükümetinden skandal 'Türkiye' kararı

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Mayıs 2017 08:39
Alman hükümetinden skandal 'Türkiye' kararı

Alman hükümeti, Türkiye’de idam cezasının geri getirilmesi için yapılması muhtemel bir referandumda Türkiye’nin Almanya temsilciliklerinde oy kullanılmasına izin verilmeyeceğini açıkladı

Alman Hükümeti Sözcüsü Steffen Seibert, Berlin'de Cuma günü düzenlenen olağan basın toplantısında yaptığı açıklamada "Bizim anayasamız ve Avrupa değerlerine aykırı olan bir tedbir konusunda Almanya'da referandum yapılması siyasi olarak düşünülemez" dedi.

"SEÇİM VEYA REFERANDUM YAPMAK İZNE TABİ"

Hükümet sözcüsü Seibert, "Eğer bir devletin Almanya'daki büyükelçilikleri ve başkonsolosluklarında seçim veya referandum yapmak isterse, bunun izne tabi olduğunu" hatırlattı.

Türkiye'den şu aşamada böyle bir talebin gelmediğini belirten Seibert, bu nedenle de Almanya'da idam referandumuna ilişkin soruların "varsayımlara" dayalı olduğunu, normal koşullarda bu tür sorulara yanıt vermediğini söyledi.

Seibert, Alman hükümetinin gelecek bu tür bir "talebi onaylamak zorunda olmadığını" da sözlerine ekledi. Seibert sözlerini "Bu şu anlama geliyor: Federal hükümet izin vermeyebilir. Almanya'da bir oylamayı yasaklayabilir… Böyle bir referandumu yasaklamak için yasal olanaklarımızı kullanacağımızı düşünüyorum" şeklinde sürdürdü.

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.