Bakan Özhaseki'den Kahramanmaraş'ta Vurgulu Mesaj: Deprem Bölgesinde Hasar Giderme Önceliği

Bakan Özhaseki, Kahramanmaraş'ta deprem zararlarını inceledi. 200 bin konutun yapımı devam ediyor, Aralık'ta teslimat başlıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Kasım 2023 12:29
Bakan Özhaseki'den Kahramanmaraş'ta Vurgulu Mesaj: Deprem Bölgesinde Hasar Giderme Önceliği

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kahramanmaraş'a gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında, "Önceliğimiz Deprem Bölgesinde Hasarların Giderilmesi" Programı çerçevesinde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

KAHRAMANMARAŞ'TA ZARAR GÖREN BAĞIMSIZ BİRİMLER

Bakan Özhaseki, Kahramanmaraş'taki depremler sonucunda 850 bin bağımsız birimin zarar gördüğünü belirtti. "200 bin konutun ihalesini yaptık ve inşaatları devam ediyor. Aralık ayı itibarıyla her ay 40-50 bin konutun teslimine başlıyoruz" dedi.

bakan-ozhasekiden-kahramanmarasta-vurgulu-mesaj-deprem-bolgesinde-hasar-giderme-onceligi.jpg

AZERBAYCAN MAHALLESİ VE EMLAK KONUT PROJELERİ

Depremlerin ardından başlatılan çalışmaları denetlemek üzere Kahramanmaraş'a gelen Bakan Özhaseki, Azerbaycan Devleti tarafından başlatılan bin bağımsız birimi içerecek olan Azerbaycan Mahallesi ile Emlak Konut'un Büyükşehir Belediyesi yanında yürüttüğü projeleri yerinde inceledi.

Bakan Özhaseki'nin incelemelerine, 66. Hükümet Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Vali Mükerrem Ünlüer, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı, ilçe belediye başkanları, AK Parti İl Başkanı, MHP İl Başkanı ve kurum müdürleri de katıldı.

azerbaycan-mahallesi-proje-gorseli-1.jpg

ARALIK AYINDA KONUT TESLİMATLARI BAŞLIYOR

Bakan Özhaseki, yürütülen çalışmalara ilişkin bilgileri alırken, "Millet olarak bin yıllık Anadolu medeniyetimizde karşılaşabileceğimiz en büyük felaketi yaşadık. Bu kapsamda hükümet olarak neler yapabileceğimiz konusunda ekonomi meselesini gündeme getirmeden gayret ediyoruz. Her ay 40-50 bin konutun teslimine Aralık ayı itibarıyla başlıyoruz" açıklamasında bulundu.

bakan-ozhaseki-onceligimiz-deprem-bolgesinde-hasarlarin-giderilmesi.jpg

YERİNDE DÖNÜŞÜM PROJELERİ VE ÇELİK YAPILAŞMA

Bakan Özhaseki, vatandaşların talepleri doğrultusunda yerinde dönüşüm projelerini başlattıklarını ve köy evlerine yönelik çelik yapılaşma projesi kapsamında 100 bin konutun projesinin tamamlandığını belirtti. Ayrıca, Azerbaycan Devleti'nin yaptığı bin konutluk mahalledeki çalışmaların hızla devam ettiğini vurguladı.

azerbaycan-mahallesi-proje-gorseli-3.jpg

"DEPREM BÖLGESİNDE HASAR GİDERME ÖNCELİĞİ"

Bakan Özhaseki, incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, "Hükümet olarak birinci önceliğimiz deprem bölgesinde hasarların giderilmesi, yaraların sarılması" dedi.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.