Başkan Güven AKİT TV canlı yayınında konuştu! ‘Dünyanın en iyi denilen ülkeleri yapamazken biz yaptık!’

Mehmet Fatih Güven bugün AKİT TV’de katıldığı canlı yayında Afşin Belediyesinin almış olduğu önlemlere ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Nisan 2020 15:50
Başkan Güven AKİT TV canlı yayınında konuştu! ‘Dünyanın en iyi denilen ülkeleri yapamazken biz yaptık!’

“Dünyanın en iyi denilen ülkeleri üretim yapamazken 80 bin nüfuslu bir ilçe maske üretimi yapıyor” diyen Güven, “Ben inanıyorum ki, pandemiden sonra ülkemiz dünyanın en güçlü ülkelerinden biri olacak” dedi.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, salgına yönelik alınan önlemler, ramazan ayı hazırlıkları ve sokağa çıkma yasağı gibi konu başlıkları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Güven korona virüs salgınına ilişkin önemli açıklamalarda bulunurken, Afşin İlçesi’nin virüs gündemine olan uyumunu vurguladı. Birlik mesajlarına yer veren Güven, fitnelere kapılmadan bu sürecin en kısa sürede atlatılabileceğini söyledi.

İşte Başkan Güven’in açıklamalarının satır başları;

AFŞİN BELEDİYESİNİN KORONA VİRÜS ÖNLEMLERİ

Afşin belediyesi olarak toplu yaşam alanlarını dezenfekte ettik. Bu önlemleri rutin hale getirdik. 4 günde bir tüm sokakları temizliyoruz.  Maske dağıtımı daha başlamadan önce biz tesis kurup halka maske dağıtmaya başlamıştık zaten. Diğer belediyelere de bu konuda destek veriyoruz.

AFŞİN BELEDİYESİ OLARAK RAMAZAN AYI HAZIRLIKLARIMIZ SÜRÜYOR

 Belediye olarak büyükşehir belediyesi ile yaptığımız işbirliği ile erzak dağıtımı yapıyoruz. Ramazan ayı içerisinde kumanya dağıtımına devam edeceğiz. İş adamlarımız da vatandaşlarımıza gıda yardımı yaptılar. Bunlar çok güzel şeyler.

Sokağa çıkma yasağı sonuçlarını göstermeye başladı. Eğer ramazan ayı vesilesiyle aşırı bir gıda alışverişi olmazsa vaka sayımız hızla düşecektir.

AFŞİNLİLER SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINA UYUM SAĞLIYOR

Afşin halkının sokağa çıkma yasağına uyum sağladığını ifade eden Güven vatandaşlara seslenerek akılları ve gönülleri fitne ve nifak virüslerinden korumaya çağırdı. Güven Türkiyenin bu sürecin sonunda dünyanın en güçlü devletlerinden biri olacağını belirtti.

“İnsanlarımız bu yasağın bir mecburiyet olduğunu anladı. Kendim yaptığım denetimlerde de görüyorum ki vatandaşlarımız yasağa uyuyor. Sokaklarda kimseler yok. Afşin halkı bu noktada uyum sağlıyor.”

“Biz üretirken dedik ki maskelerimiz virüsten korur ama nifaktan korumaz. Biz bugün el açan bir ülke değiliz. Dünyanın en iyi denilen ülkeleri üretim yapamazken 80 bin nüfuslu bir ilçe maske üretimi yapıyor. Fitnelere kapılmayalım. Maskelerimiz bu kötülükten bizleri korumaz.  Kendi yöntemlerimizle nifak tohumları ekenlere karşı savunmaya geçelim. Ben inanıyorum ki, pandemiden sonra ülkemiz dünyanın en güçlü ülkelerinden biri olacak”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.