“BOYUN EĞMEDİK EĞMEYECEĞİZ”

AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Bilal Debgici, Başbakan Binali Yıldırım’ın Kahramanmaraş ziyaretiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Debgici aynı zamanda Türkiye ekonomisi ile ilgili açıklamalar da yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Aralık 2016 13:29
“BOYUN EĞMEDİK   EĞMEYECEĞİZ”

 

Başbakan Binali Yıldırım’ın Kahramanmaraş programı ile ilgili Diriliş Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mücahit Dalkara’ya açıklama AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Bilal Debgici, şöyle dedi: “Başbakanımız Binali Yıldırım 65. Hükümeti kurduktan sonra ilk defa Kahramanmaraş’a geliyor. Temel atma töreni ve toplu açılış törenleri gerçekleştirecek. Aynı zamanda 18 Aralık Dünya Göç günü olduğu için Türkiye’nin göç ile alakalı olan çalışmaları dünyaya tanıtılacak. Bunun Kahramanmaraş’ta yapılması da büyük önem taşıyor” ifadesini kullandı.

DEV AÇILIŞLAR GERÇEKLEŞECEK

Debgici konuşmasının devamında şu bilgileri verdi: “Konteynır kentte bir program gerçekleştirilecek, devamında da Valilik Belediyeler ve AK Parti binasını ziyaret edilecek. Kahramanmaraş’ı dışa tanıtacak olan kuyumcu kentin de temel atma töreni gerçekleştirilecek. Daha sonra Göksun Devlet Hastanesi’nin yanı sıra dev açılış ve temel atma törenleri gerçekleşecek.”

VATANDAŞ BÜYÜK DESTEK VERDİ

Türkiye ekonomisi ile ilgili de açıklamalar yapan AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Bilal Debgici, “15 Temmuz gibi bir süreci hep beraber yaşadık ve devletimizin güçlü yönetilmesine bağlı olarak bu durumları atlattık. Dünyadaki ekonomik krizlerden kaynaklanan dolar ve petrol yükselişiyle karşı karşıya kalındı. Dünyadaki siyasi gelişmeler ve olumsuzluklar da ekonomiyi etkiledi.  Cumhurbaşkanımızın çağrısına her zaman olduğu gibi halkımız çok büyük destek verdi. Bu bir birliktelik getiriyor ve Türkiye dışındaki ülkelere Türkiye’nin diğer ülkeler gibi olmadığını gösteriyor.  Vatandaşımız sağ olsun çağrılara sağır kalmadı ve elindeki dolar birikimlerini Türk Lirasına çevirdi.

“AVRUPA BİZİ OYALIYOR”

Avrupa birliği bizi oyalıyor ve biz buna hiçbir zaman boyun eğmedik ve eğmeyeceğiz. Biz her devletle masaya otururuz, yeter ki insanlığa karşı bir davranış sergilemesinler. Geçtiğimiz yıllarda Rusya ile bir uçak krizi yaşamıştık ama iki devletin de diplomasi davranışları olayın daha fazla büyümesine izin vermedi. Bu uçak krizinin altından da FETÖ’nün çıkması iki ülke arasındaki ilişkileri düzeltti diyebiliriz. Birkaç gün içinde kendi ticaretimizi kendi paramızla yapacak duruma geleceğiz. Doların yükselmesi bizim direkt müdahale edebileceğimiz bir durum değil. Zaman içerisinde bu dolar sıkıntısını da atlatacağız” ifadesini kullandı.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.