‘Bu devlet dolarla kurulmadı ki dolarla yıkılsın’

İş adamı ve MHP Kahramanmaraş 3. Sıra milletvekili adayı Fatih Mehmet Ceyhan hızla yaklaşan seçimler öncesi gazetemize gündemi değerlendirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Haziran 2018 16:29
‘Bu devlet dolarla kurulmadı ki dolarla yıkılsın’

HABER: ABDULLAH YILDIZ

24 haziran seçimlerini kurtuluş savaşı olarak niteleyen Ceyhan ‘mecliste kriteri vatan olanların yer alması gerekiyor’ dedi.

Hızla yaklaşan 24 Haziran seçimleri öncesinde gündemi değerlendiren İş adamı Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş 3. Sıra milletvekili adayı Fatih Mehmet Ceyhan tüm Müslümanların Ramazın ayını kutlayarak başladığı açıklamalarında cumhurbaşkanı adaylarını değerlendirdi. Ceyhan şu tesbitlerde bulundu:

“Önümüzdeki 24 haziranda bir seçimimiz var ve bir ittifak yapıldı ve biz daha çok bu ittifak üzerinde duruyoruz. Bu ittifaka karşı insanlarımız tarafında ciddi bir ilgi ve alaka var. Bugüne kadar gelen çarşaf listeler ortasında kesme sıkıntıları vardı ama şuanda Sayın Cumhur Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan nezdinde ve Liderimiz Devlet Bahçeli’nin mutabakatıyla biz cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan diyerek yola çıktık. Bu süreçte vatandaşımızın da cumhurbaşkanımıza karşı ayrı bir teveccühü var ama özellikle milletvekilliği hususunda MHP kadrolarına karşı inanılmaz bir ilgi, alaka ve sempati var. Karşı tarafın millet ittifakı olarak nitelendirip fakat milletimizce zillet ittifakı olarak anılan ittifak Selahattin Demirtaş için özgürlük isteyenler şehitlerimizin kemiklerini sızlatıyor. Karamollaoğlunun yaptığı yorumlarca Selahattin Demirtaş’ın PKK ile hiçbir organik bağı yoktur derken sayın  Necmettin Erbakan hocanın kemikleri sızlıyordur. CHP tüm milletle bilinmekle birlikte toplumla olan ilgi alakası bağlantısı muhalefet şekli ortada. Bu muhalefet liderimiz devlet bahçelince kader mahkumları lehine istenen af talebinde tepki büyük olmakla birlikte PKK’NIN siyasi uzantısı olarak gördüğümüz siyasi kuruluş liderinin özgürlüğü hususunda sürekli tepki göstermektedirler. Terör örgütü uzantısı olarak gördüğümüz bir siyasi kuruluşun özgürce siyaset yapabilmesi için direnmekte ve bir cumhurbaşkanı adayının ceza evinde olması doğru mu yönünde sorular yöneltirken şüphesi kendilerine sormaları gereken bir soru olup teröristten cumhurbaşkanı olur mu diye sormaları gerekmektedir. İnsanlarımız gerçekleri görmekle birlikte sosyal medya ve yayın organları aracılığıyla bilgiye rahat bir şekilde ulaşabiliyor kendileriyle muhakeme ederek kendi doğrularına yönelimi artıyor. Bizim toplumumuzun zafiyet olan vatan millet sevgisini dillendirirken sayın Erdoğanda tek vatan tek millet tek bayrak derken de bu değerlerden bahsetmektedir. Biz toplum olarak vatanımıza sahip çıkmamız gerekmektedir. Vatanına sahip çıkamayan Suriyeli ve vatanı olmayan Filistinli kardeşlerimizin durumu ortada. “vatan olmadan neyin siyasetini yapacağız” diyen  sayın Bahçelinin düsturuyla biz meclise talibiz. 316 AKP millet vekili yetmediğinde bizler MHP neferleri olarak AK Parti’nin yanında dimdik durduk. Millet vekili sayısının çok değil millet vekillerinin doğru olması görüşünü savunuyoruz. Bugünde söylediğimiz gibi PKK sempatizanlarının mecliste 60 tane milletvekili olup vatanperverlerin 35 milletvekilinin olması durumun tekrardan gözden geçirilmesi gerektiğini göstermektedir.”

İKİ KERE İKİ HER ZAMAN DÖRT ETMEZ- HESAPLARI TUTMAYACAK

24 Haziran  seçimlerinin önemine vurgu yapan Ceyhan ‘Millilerin kazanacağına inancım tam’ dedi. Yaklaşan seçimleri Çanakkale savaşına benzeten Ceyhan ülkeyi karıştırmak isteyenlerin hesaplarını tutmayacağını vurguladı. Ceyhan,

“24 haziran seçimleri şunun için önemlidir ki biz bir kurtuluş savaşı veriyoruz. 25 haziran sabahı milli unsurların bayramı bunun karşısındakilerinse yas günü olacaktır. Millilerin kazanacağına inancım tam. 7 düvele karşı verdiğimiz onca mücadelenin ardından görecekler ki evde yaptıkları hesaplar bizde tutmayacaktır. Farklı hesaplar peşinde koşan bu dış güçlerin Müslüman Türk milletini yıkamayacaklarını anlayacakları bir seçim olacak. Biz onların özgüvenlerini kıracağız. Bu devlet dolarla kurulmadı ki dolarla yıkılsın. Çanakkale savaşında dünyanın en büyük donanması olan İngiliz kraliçesinin donanmasıydı. En zayıf devlette Osmanlıydı. Savaş öncesi İngiliz tur şirketleri İstanbul’a tur biletleri satmışlar, savaşı kazanacaklarından o kadar emindiler yani. Ama iki kere iki dört etmiyor işte. Hesapları tutmadı. Bu millet imanıyla kazandı o savaşı. Şehadet bilinciyle kazandı. Peki bu bilinci  ‘iki kere iki dört eder’ hesabında nereye koyacağız. Bunu Avrupa’nın zihniyeti, Siyonizm zihniyeti anlayabilir mi?”

ÖLÜRSEK CENNET BİZİM KALIRSAK TOPRAK BİZİM

‘Biz kimseye bedelsiz toz pembe hayaller satmıyoruz’ diyen Ceyhan her türlü bedeli ödemek pahasına vatansever cephede yer alacaklarını vurguladı. CHP’nin tutumunu eleştiren başarılı iş adamı toprak satan arapları işaret etti. Şunları söyledi:

“24 Haziran 15 Temmuzun farklı bir versiyonudur. Bakınız 15 Temmuz da MHP 35 vekiliyle dimdik durdu. Liderimiz parti binasında tüm ışıkları yaktırıp koltuğunda bekledi. Ülkücü kadrolar ilk andan itibaren sokaklardaydı. Sonraki süreçte 7 Kapı ruhu mesela. Bakın CHP zorla katıldı o mitinge ki zaten sonrada lastik patlattı.

Bakın biz kimseye bedelsiz toz pembe hayaller satmıyoruz. Nasıl ki atalarımız Çanakkale’de dedelerimiz fransıza karşı burada mücadele ettilerse bedel ödedilerse bizde bedel ödeyeceğiz. Bakın Filistin de ki kardeşlerimizin dedeleri o dönem çöl toprağını 2-3 katına satıyorum diye sevinerek sattılar ve torunları şimdi ne halde… ölürsek cennet bizim kalırsak toprak bizim düsturunca biz asla topraklarımızı satmayacağız.

Seçim bayramdan hemen sonra ilk bayramımızı hep beraber kutlarken ikinci bayramı da 25 Haziran günü yaparız inşallah. Bilinmesini isterim ki bizim meclis diye bir kaygımız yok ancak orada kriteri vatan olan adamların olması gerekiyor. Nitekim bizimde böyle bir yola çıkmamızın gayesi budur.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.