Bu ittiffakı kuranlar zamanında karşı karşıyaydı

24. Dönem Kahramanmaraş Milletvekili, 27. Dönem Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Sıtkı Güvenç seçim gündemini Diriliş Haber Gazetesine değerlendirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Mayıs 2018 10:05
Bu ittiffakı kuranlar zamanında karşı karşıyaydı

HABER: EMRE BOZ

Güvenç; “Baş örtüsü mücadelesinde bu ittifak içerisindekiler karşı karşıya gelmedi mi?” dedi.

Sıtkı Güvenç; “Erken seçim kararı isabetli bir karar oldu. AK Parti kurulduğu günden bu yana seçimlerin zamanında yapılması yönündeydi. Cumhurbaşkanımız her seçim talebinde seçimlerin zamanında yapılması taraftarıydı. Bilindiği üzere Türkiye yeni sisteme merhaba diyecek. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi Türkiye’de istikrar getirecek. Parlamento dışında milletin tercihleri ile kurulmuş bir hükümet olacak. Her seçim döneminde biz bir operasyon geçirdik. Vekil transferleri yapıldı, ekonomi üzerinde oyunlar oynandı ve iktidarlar değiştirildi. Şimdi mecliste herhangi bir değişiklik olsa da cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini etkilemeyecek.  Küresel güçler son seçimde de yine aynı şekilde operasyonlarını yapmaya başladılar. AK Parti yapılan bütün bu operasyonlara karşı dimdik ayakta durarak her zamanki istikrarlı tavrını korumuştur.  Devlet bahçeli milli duruş sergileyerek doğru tarafta yer aldı. Devlet Bey’in bu milli duruşu ve hassasiyeti son derece önemliydi. Cumhurbaşkanımız da MHP’nin erken seçim talebine karşılık verdi. Buna karşı CHP’den hodri meydan açıklaması geldi. Benim fikrimce de erken seçim kararı sonuna kadar isabetli oldu, hayırlara vesile olsun” dedi.

ASIL İTTİFAKI BİZ KURDUK

Muhalefetin ittifak süreci hakkında da görüşlerini aktaran Sıtkı Güvenç; “Muhalefetin ittifakının çok başarılı olacağını düşünmüyorum. Asıl ittifakı biz kurduk. Ve başarı ile yolumuza devam ediyoruz. Milli bir ittifaka ihtiyaç vardı onu da biz kurduk. Muhalefet bir tepkisel ittifak içerisinde. Aynı sepete yumurtayı da koydular, çalgamı da koydular. Bu ittifakın tutacağını düşünmüyorum. Bu ittifakta milletvekili seçimlerinde ittifak olacak. Cumhurbaşkanlığı düzeyinde olmayacak. Kahramanmaraş’ı ele aldığımızda en son seçimlerde CHP milletvekili çıkaramadı. Burada diğer partilerin de oyları birlikte değerlendirilecek. Toplam oyların barajı geçmeleri durumunda bütün partiler barajı geçmiş sayılacak. Bu ittifak sonuç olarak CHP’ye yarayacak. Diğer partilerin destekleriyle CHP çıkarını koruyacak. Ama son olarak bu ittifak karşılık bulamayacak. Baş örtüsü mücadelesinde bu ittifak içerisindekiler karşı karşıya gelmedi mi?

AK Parti değişimi ifade ediyor. Ve Türkiye’nin de değişime ihtiyacı var. Biz AK Parti iktidara gelinceye kadar inançlarımızı savunamıyorduk. Özgürlüğümüz tehdit altındaydı. Ekonomi anlamında zor durumdayken AK Parti’nin politikaları sayesinde kalkınmada çok büyük mesafeler aldık. İnsan onurunun üstüne bir şey yoktur. AK Parti bunların teminatıdır” sözlerine yer verdi.

ÜNİVERSİTE YILLARINDAN BERİ SİYASET İLE İÇ İÇE

Siyasi kariyerinden de bahseden Güvenç; “Üniversite yıllarından beri siyasetin içerisindeyim. O yıllarda bir çok siyasi başarıya imza attım. Uzun bir süre sonra Kahramanmaraş merkezde sağlık alanında yöneticilik yaptım. 2011 seçimlerinde Milletvekili Aday Adayı oldum. Sonrasında da Milletvekilliği nasip oldu. Bu süre içerisinde telefonlarımızı hep açık tuttuk ve taleplere karşılık verdik. Yapabildiklerimiz de vardı yetişemediklerimiz de vardı. Burada bürokrasinin işleyişine yenik düşmüş olabiliriz. Genel Merkezimizin talimatları doğrultusunda Hatay bölgesinde il koordinatörlüğü görevlerinde bulundum. Bugün geldiğimiz noktada AK Parti ile millete hizmet etmeye devam ediyoruz.” diyerek sözlerine son verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.