BU PROJELER KAHRAMANMARAŞ’I UÇURUR

BU PROJELER KAHRAMANMARAŞ’I UÇURUR

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:50
BU PROJELER  KAHRAMANMARAŞ’I UÇURUR

Bir süredir Kahramanmaraş turizmini gündeme getiren Diriliş Haber Gazetesi bu hafta da Otel Germanicia Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Büyükdereli ile Kahramanmaraş’ın turizminin gelişmesi için yapılan icraatları konuştu. Büyükdereli turizmin gelişmesi için yapılması gerekenleri  Diriliş Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mücahit Dalkara’ya anlattı.

Her hafta yaptığı röportajlarla ses getiren Diriliş Haber Gazetesi bu hafta da Otel Germanicia Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Büyükdereli ile turizm sektörünü değerlendirdi. Diriliş Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mücahit Dalkara’nın sorularını cevaplandıran Büyükdereli Kahramanmaraş turizmini değerlendirdi. Turizm sektörünün sorunlarını anlatan Büyükdereli, Kahramanmaraş turizmi için aktif faaliyetlerin olmadığını söyledi. Turizm sektörüne yapılan yatırımları ve yapılması gereken projeleri dile getiren Büyükdereli  şöyle konuştu:

TURİZM ALT YAPISI EKSİK

“Kahramanmaraş turizm alt yapısı henüz çok eksik 1 günlük gezi programını duyuracak yerlerin açılmasını sağlamalıyız. Sabah 9 ile akşam 17:00 arası şehri dolu dolu gezdirilmesi gerekiyor.”

Kahramanmaraş’ta küçük otellerin doyduğunu belirten Büyükdereli, Kahramanmaraş’ta artık büyük kongre ve fuar yapılacak nitelikte oteller yapılması gerektiğini söyleyerek şöyle devam etti:

Şehrimizde tekrar film çekilmesi durumunda esnaf sempatik atışmasına verilmesi ve Kahramanmaraş’ta yerel yapılan gıda ve hediyelik eşyaların satıldığı yerlerin öne çıkarılması gerekiyor. Hafta içi iş için gelen misafirler bulunmakta hafta sonları boş geçmekte buda turizm alt yapısının olmamasından kaynaklanıyor.”

Kahramanmaraş turizminin biran önce gelişmesi gerektiğini ve şehre turist çekmenin önemli olduğunu belirten Büyükdereli turizmin gelişmesi için yapılması gerekenleri şöyle sıraladı:

Uluslararası havalimanı yapılmalı

Kongre ve kültür merkezi açılmalı

Profösyonel turist rehberlerinin yetiştirilmesi gelen turlara öncülük etmesi ve şehir ile alakalı tanıtım ve tur yapılmalı

Germanicia antik kentinin hızla bir bölümünün açılması ve gezi düzenlenmeli

Şehrimize turist çekmek için özel idare bünyesinde veya Doğaka  bünyesinde özel bir turizm ajansı açılmalı ve bu ajansın görev tanımı Türkiye ve genelinde turist çekmek ve ilgili görüşmeler yaparak etkinlik ve faaliyetlerini arttırmak ve tüm kurum özel sektörler ile iletişim kurarak olanak sağlanmalı

Kahramanmaraş etkinlik takvimi yapılması ve bu etkinliklerin aynı hafta ya da aynı günde gelmemesi için aktif rol oynanması özellikle hafta sonu bu etkinliklerin düzenlenmesi için tek bir birim tarafından koordine edilmeli

Genel turlar için Ulucami ve kapalı çarşı yakınlarına turizm cepler açılmalı ve otobüs indirme bindirme işlemlerini burada yapılmalı

Kahramanmaraş tabiat turlarının belirlenmesi ve gezi rotası düzenlenmeli

Kale ve çevresi düzenlenmeli yöresel sanat dükkanları açılmalı

Gastronomi alanında fuar yapılmalı

Taş mescidin fotoğraf müzesi yapılmalı (şehrin geçmişi ve bugün ile ilgili)

Dondurma festivali her yıl kapsamlı ve nitelikli yapılmalı

Dondurma müzesi açılmalı ve gelen turlara yapılışının canlı olarak sunulmalı

Necip fazıl Kısakürek ödülleri Kahramanmaraş’ta verilmeli

Şairler ve yazarlar konağında bir edebiyatçı tarafından gelen misafirlere şiirler okunmalı ve anlatılmalı

Yedi güzel adam dizisinin çekildiği kara lise müze haline getirilmeli

Tekstil müzesi açılmalı

Uludaz uğur böceklerinin dünyaya tanıtım çalışmalarının yapılması ve bununla ilgili olanaklar sağlanmalı

Yedikuyu bölgesinde çalışmalar yapılmalı teleferik ,kayak merkezi ve gerekli reklam çalışmaları yapılmalı

Teknik üniversite çalışmaları için biran önce faaliyete geçilmeli

Kahramanmaraş’taki otellerin doluluk oranlarının yüzde 60 olduğuna dikkat çeken Büyükdereli Otel Germanicia’nın hizmet farkından da bahsetti. Çalışanlarına sürekli eğitimler verdiklerinin altını çizen Büyükdereli, “Otel farkımız çalışanlarımızı sürekli eğitim seminerlerine gönderiyoruz hizmet sektörü her zaman nitelikli insan ihtiyaç duyar. Tüm otellerde genel olarak tüm ürünler benzerdir. Farkı yaratacak olan çalışanların işi sevmeleri eğitimli olmaları ve özveriyle çalışmalarıdır” dedi.

DAHA FAZLA RÖPORTAJ HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

 

 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.