Çınar: “İnsanımız dünyaya çok güzel bir ders vermiştir”

Hak-İş Sendikası Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Çınar seçim sonuçlarını gazetemize değerlendirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Temmuz 2018 10:42
Çınar: “İnsanımız dünyaya çok güzel bir ders vermiştir”

HABER: ABDULLAH YILDIZ

Türk milletinin siyasete müdahale ettiğini söyleyen Çınar, seçimlere yapılan yüksek katılımı işaret etti. Çınar, “İnsanımız dünyaya çok güzel bir ders vermiştir” dedi.

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimleri sonuçlarının belli olmasının ardından gazetemize seçimi değerlendiren Hak-İş Sendikası Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Çınar halkın seçime olan rağbetini işaret ederek “Türk halkı kendine ve milletine hizmet edecek kişiyi görmek istediği için bu seçime bu kadar katılım oldu” dedi. Başkan Çınar şu değerlendirmelerde bulundu:

“İnsanlarımız artık eskisi gibi değil. Yani demek istediğim şu ki eskiden insanlarımız mesela ben a partisindenim onun peşinden giderim düşüncesindeydi ama şu anda o durum çok fazla söz konusu değil. Şu anda ise insanlarımız kendini en iyi temsil edecek ve ülkeye en iyi şekilde sahip çıkıp yönetecek kişiyi seçmeye çalışıyor. Ve neredeyse tüm halkımız düşüncesi ve yaptıkları bu şekilde. Bu olay demokrasi adına gerçekten sevindirici bir olay.

Bizim ülkemizin şu anda diğer ülkelere verdiği çok güzel bir cevap aslında bu olay. Ülkemiz diğer ülkelere şunu belirtiyor; biz ülkemizi yönetecek kişiye saygı duyar ve sahip çıkarız ve ayrıca da demokrasiye de saygı duyar ve sahip çıkarım demişlerdir. Bana göre insanımız dünyaya çok güzel bir ders vermiştir. Almanya ya, Fransa ya ve bu tür ülkelere baktığımız zaman o ülkelerde %55 katılım oranı oluyor aşağı yukarı ama bizim ülkemize bakınca %90 üzerinde bir katılım var. Bence bu katılım yüzdesi Türkiye de olduğu gibi dünyada da bir ilktir bence.”

KAHRAMANMARAŞ’TA SÜRPRİZ YAŞANMADI

Kahramanmaraş yerelinde sonuçları değerlendiren Çınar, sürpriz yaşanmadığının altını çizerek şunları söyledi:

“Daha önceki konuşmalarımda söylediğim gibi 5 alır ama 6’yı zorlar demiştim. Gerçekten çok güzel çalışmalar yaptılar. Benim düşüncem bu şekilde. Ve beklediğim sonuçlarda geldi. AK parti 6 milletvekili MHP ve CHP 1 milletvekili çıkarabildi. Zaten Kahramanmaraş ta aksi bir sonuç beklenemezdi. İnşallah Türkiye açısından ve bizler şehrimiz adına güzel şeyler olacağını ümit ediyoruz. Cumhurbaşkanımız burada yaptığı son mitinginde halkımız ve şehrimiz için yapacaklarını anlattı. Bu bizim için ve Kahramanmaraş halkı için gerçekten çok güzel oldu. Bende Cumhurbaşkanımızın söylediklerini gerçekleştirmesi üzerine şehrimizin daha güzelleşeceğini ve daha da büyüyeceğini düşünüyorum.”

Seçim sonuçlarının gelecekte yapılacak olan belediye seçimlerini etkileyebileceğini belirten Çınar, tahminde bulunmak için erken olduğunun söyledi:

“Daha yeni bir seçimden çıktığımız için bunu gerçekten kestirmek çok zor. Şu anki oy dağılımına baktığımız zaman Kahramanmaraş ta büyük bir sıkıntı yaşanmayacağını düşünüyorum. Hepimiz ne olacağını yaşayıp göreceğiz inşallah. Belediye için bir şey söylemek şimdilik zor çünkü ilerleyen zamanlar da kimin daha iyi yöneteceğini bilemeyiz. Ama oy dağılımı bu seçimdeki gibi olursa sonuç belli zaten.”

MHP FEDAKARLIĞIN ÖDÜLÜNÜ ALDI

Seçime damga vuran parti MHP ile ilgili de değerlendirme de bulunan Çınar, MHP lideri Devlet Bahçeli’ye övgüler yağdırdı. Çınar şunları söyledi:

“Devlet Bahçeli milletini ve vatanını çok seven bir kişiliğe sahip. Ben MHP’yi bu şekilde tanımlıyorum artık. Ülkesi zorda kaldığı zaman elini her zaman taşın altına koymuştur. Şu anda gördüğüm MHP eskisi gibi değil eskiye göre daha iyi. Dediğim gibi ülke ne zaman nerede zorda kalsa o zaman elini taşın altına koyup her zaman fedakarlık yapmıştır. Bir devlet adamlığı da bunu gösterir zaten.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.