‘Çürüyen kıta Avrupa’

‘Çürüyen kıta Avrupa’

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Nisan 2017 09:52
‘Çürüyen kıta Avrupa’

Erdoğan Balıkesir’de konuştu: Ana muhalefetin başındaki zat FETÖ’ye koltuk borcunu ödeme derdinde. Avrupa artık baskı ve şiddetin merkezidir. Tarihimizin en büyük reformunu engelleyemediklerini gördükçe de ne yapacaklarını şaşırdılar

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 78 projenin toplu açılış töreni için dün Balıkesir'deydi. Batı'yı eleştiren Erdoğan, "Bugün Avrupa, demokrasi, insan hakları ve özgürlüklerin değil baskının, şiddetin, Nazizm'in merkezidir. Karşımızda her bakımdan çürüyen bir kıta var" dedi. İşte Erdoğan'ın mesajlarından satırbaşları:

DOĞALGAZ MÜJDESİ
 "Bugün yatırım bedeli 250 trilyon lira olan bin yataklı şehir hastanesinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu hastanemizle ilgili Balıkesir'imiz sağlıkta çağ atlayacak. Bir müjdem daha var. Balıkesir'in İvrindi, Havran, Burhaniye, Bigadiç ve Erdek ilçelerine önümüzdeki yıl doğalgazı veriyoruz. Bu ilçelerimizi de doğalgazın temizliği, konforuyla tanıştırıyoruz.
 16 Nisan yaklaştıkça hem Avrupa'nın hem terör örgütlerinin hem de Türkiye düşmanı çevrelerin elleri ayaklarına dolaşıyor. Tüm gayretlerine rağmen tarihimizin en büyük yönetim reformunu engelleyemediklerini gördükçe ne yapacaklarını şaşırdılar.
 Referandumda kimler 'hayır' diyor? Kandil, İmralı, Pensilvanya... Onlar 'hayır' dediğine göre burada bir sıkıntı var öyle mi?

AVRUPA ÇÜRÜYEN KITA
 İsviçre Parlamentosu'nun önünde dev bir pankart. Üstünde Cumhurbaşkanınız'ın portresi. Şakağına silah dayamış 'Erdoğan'ı öldürün.' Neyi öldürüyorsun? Biz kaderin üstünde bir kader olduğuna inandık ama bunlarda öyle bir şey yok.
 Avrupa bitti, tükendi. Bu süreçte yüz yıllardır savunduklarını iddia ettikleri ne varsa, hepsi yerle yeksan oldu. Bugün milyarlarca insanın gözünde Avrupa, demokrasi, insan hakları ve özgürlüklerin değil baskının, şiddetin, Nazizm'in merkezidir. Avrupa'nın artık ne dünyaya ne de bize söyleyecek sözü kaldı. Karşımızda her bakımdan çürüyen bir kıta var.
 Gençlerimizin oy kullanmasına karşı çıkıyorlar. Şimdi "Parlamentoya girdiğinden ömür boyu maaş almasına veya askere gitmemesine karşı çıkıyoruz" diyor. Burada parlamento üyeliğine saygısızlık yapıyor. Neden? Çünkü parlamento üyeliği de en az askerlik kadar saygındır. Oraya gelen gençlerimiz bir vatani görevi yapmaya geliyorlar. Gerekirse farklı yasal düzenleme yapılır. Onu gerekçe gösterip engellemeye kalkma. Zaten engelleyemeyeceksin.

KİBİR VE KİNİ İFŞA EDİYORLAR
 Sandıktan çok güçlü 'evet' çıkacağı netleştikçe... Millete karşı bilinç altında besledikleri kin ve kibri ifşa ediyorlar. Bir tane kendini bilmez çıkmış, 'evet' diyenleri İzmir'de denize dökmekten bahsediyor. CHP'nin eski genel başkanı, "Hayır çıkarsa, düşmanı denize dökmüş gibi sevineceğiz" diyor.
 Ana muhalefetin başındaki zat FETÖ'ye diyet borcunu, koltuk borcunu ödemenin derdinde. Pensilvanya'dan kulağına fısıldanan safsataları iddia diye ortaya atıyor.
 Kılıçdaroğlu "Cumhurbaşkanı da, Başbakan da 15 Temmuz olayını örtmek istiyor" diyor. Ben sana avukatlık vekaleti verdim mi ya? Meydandaki konuşmalarımı dinlemiyor musun? Cezaevlerinde binlerce kişi var. Bunları sen mi, biz mi içeri aldık?
 Ne diyor? Meclis'in yetkileri elinden alınıyor. Yalan. 550'yi niye 600'e çıkardılar? Güçlendiriyoruz, denetim gücünü artırıyoruz. Dersini çalış da gel. Denetlemede şu anda benim kişisel suçlardan yargılanmam yok. Sadece vatana ihanetten yüce divana giderim. Yeni dönemde kişisel suçlardan dolayı da yargılanmam söz konusu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.