Daha modern bir Türkiye için ‘Evet’

Daha modern bir Türkiye için ‘Evet’

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Mart 2017 08:58
Daha modern bir Türkiye için ‘Evet’

Türkiye’nin modern dünyada yerini alabilmesi için yeni sisteme ihtiyacı olduğunu belirten Maraş Beta Yönetim Kurulu Başkanı  Hikmet Besni, Daha hızlı karar alma mekanizmalarının sağlanabilmesi için Cumhurbaşkanlığı Sistemine EVET oyu kullanacağını ifade etti.

Besni, ABD 285 yılda 57 seçimde 46 başkan görev yaptığını belirterek, Türkiye’de 92 yıllık sürede 65. Hükümetin görev yaptığını belirterek aradaki farkın Yeni sistemin ülkeye kazandıracaklarının göstergesi olduğunu belirtti.

Türkiye’de sistem değişikliğine ihtiyaç var mı?

Türkiye Cumhuriyeti devleti kurulduktan sonra devletimizin yapısı Avrupa’dan parça parça alınmış bir sistem ile yönetilmiştir. ‘Yamalı bohça’ diye tabir edeceğimiz kanunlarla yönetildik. Geçmişte ufak değişiklikler oldu biz bu zamanda gördük ki Türkiye’nin yapısı ‘yamalı bohça’ ile gitmiyor. Değişikliğe ihtiyacımız olduğunu düşündük. Kendi ülkemizin yapısal değişikliklerine elbette ihtiyacımız vardır.

Kendi halkımıza kendi devlet yapımıza ne uygunsa değişikliklerle uygun olanı yürürlüğe getirmemiz gerekiyor.  Ülkemizde güzel şeyler getirmesi umuduyla Yeni Sistemi destekliyoruz.
Türkiye’nin yönetim şeklini daha modernize ve daha hızlı kararlar alma adına ‘EVET’ demeliyiz.

TÜRKİYE EKONOMİ, SİYASİ İSTİKRARLA EŞDEĞER GİDİYOR. REFERANDUM SÜRECİNDE EVET ÇIKARSA DAHA GÜÇLÜ BİR EKONOMİ OLUŞUR MU?

Netice ne olursa olsun çok etkilememesi lazım ancak biz kendimizi Evet-Hayır sonucuna göre odaklamış bulunmaktayız. Neticede Evet çıkarsa psikolojik olarak ülkemizin gidişatı daha iyi yerlere ulaşacaktır.

MHP’NİN SÜRECE OLAN KATKISINI NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ?

Çok geç kalınmış bir karar. Ülkemiz adına gerçekten büyük cesaret ve özveri gösterip büyük katkılar sağlayan bir karar. Ülkemizin gelecek yollarda alacağı kararlarda ve başarılarında MHP’nin aldığı bu kararın katkısı olacaktır.

KOALİSYONLAR ÜLKEYE FAYDA SAĞLAMIŞ MIDIR? EKONOMİDE BUGÜNÜ VE REFERANDUM SONRASINI NASIL DEĞERLENDİRİRSİNİZ?

ABD’de 57 seçim sonrasında 46 başkan görev yapmış yani 285 yılda 57 Dönem, 46 Başkan değişmiş

Türkiye Cumhuriyeti 92 yıllık sürede 65. Hükümetimiz görevde ancak ABD’de 285 yılda 57 seçimde 46 başkan görev yaptı. Almanya da ise 1949’dan bu yana 24’üncü hükümetini kurdu. Koalisyonlar ülkeye hiçbir zaman fayda getirmez. Güçlü tek sesli iktidarlar her zaman için avantajlıdır.

Ekonomide ise; İnsanlarımızdaki ahlaki yapılarından dolayı ekonomik sıkıntılar yaşıyoruz. Paramızın olmadığından veya başka sebeplerden dolayı değil parayı cebinden veya ellerinde tutan bir grup var. Türkiye’nin üzerinde psikolojik baskı kurmak isteyen grupların ekonomi üzerinde büyük oyunları var. Biz bu oyunlara gelmeyerek yatırımlarımıza devam edersek hiçbir problem olacağını düşünmüyorum. İşlerimiz açık piyasada nakit para döngüsü noktasında sıkıntı var ancak ben bunu sıkıntı olarak da görmüyorum piyasadaki bazı güruhların bilinçli yaptığı ekonomik yaptırımlar diyorum.

Referandum sonrası ise; Ekonomimizin daha güçlü ve rayında bir ekonomi olacağını düşünüyorum. Hayır çıkarsa da bir problem olmaz ancak insanlarımızın düşüncelerindeki ‘EVET’ oyu sandığa yansırsa buradaki rahatlık piyasayı da etkileyecektir. 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.