DEMİRÖZÜ NEDEN GİTTİ?

Sezonun bitmesine beş hafta kala takımın başına gelerek Kahramanmaraşspor’un ligde kalmasında önemli etkiye sahip olan Alaaddin Demirözü ile özel sebeplerden dolayı yollar ayrılmıştı. Nedeni hakkında Başkan Ceyhan konuştu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Haziran 2015 10:57
DEMİRÖZÜ NEDEN GİTTİ?

Sezon başında takımı devir alarak devre arasında yaptığı transferlerle ve sezonun bitmesine kısa bir süre kala yaptığı teknik direktör değişikliği ile takımın ligde kalmasını sağlayan Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan, kısa bir süre önce özel sebeplerden dolayı Alaaddin Demirözü ile yollarını ayırdıklarını açıklamıştı. Başkan Ceyhan, son olarak Kahramanmaraşspor Store’de yaptığı basın toplantısında ayrılığın nedenlerini ve bu konuda kendisini üzen durumları açıkladı.

‘ORTA DA OLAN BİR YANLIŞ VARSA PAYLAŞILSIN VE BU YANLIŞ BİR ŞEKİLDE DÜZELTİLSİN’ Açıklamasında, daha önce yaptığı açıklama sonucu değişik duyumlar aldığını ve bu duyumların kendisini rahatsız ettiğini dile getiren Başkan Ceyhan, şeffaf bir yönetimle bilgi kirliliğinin ortadan kalkması gerektiğini söyledi. Ceyhan, “Daha önce Alaaddin hoca ile alakalı açıklamalarda bulunmuştuk. Bazı özel sebeplerden dolayı yollarımızı ayırdığımızı söylemiştik. Ondan sonraki süreçte kulağıma gelenler beni bir hayli rahatsız etti ve tekrar bir açıklama yapma gereği duydum. Bu konunun artık kamuoyu ile tüm açıklığı ile paylaşılmasını istiyorum. Orta da olan bir yanlış varsa paylaşılsın ve bu yanlış bir şekilde düzeltilsin. Bu tür konular kapalı kapılar ardında kaldığı zaman herkes olayı kendi bakış açısı ile anlatıyor. Bu da benim her zaman karşı olduğum bir durum. Ben ilk günden beri söylüyorum biz kulüp olarak şeffaf bir yönetimle bilgi kirliliğini ortadan kaldıracağız. Biz Alaaddin hoca ile alakalı daha önce yaptığımız açıklamada kendisini incitmemek adına özel sebeplerden dolayı ayrıldığımızı söylemiştik. Fakat sonraki süreçte yaşananlar bize bunu açıklama zorunluluğu hissettirdi. Yoksa ben ve takımım bu durumdan zarar göreceğiz” şeklinde konuştu.

‘GELDİĞİ GÜNÜN ÜÇÜNCÜ GÜNÜ MAAŞINI VERDİK’

Alaaddin hocanın maaşının ödenmesinde son derece titiz davrandıklarını dile getiren Ceyhan, takım ligden düşse bile Alaaddin hoca ile devam edeceklerini kendisine belirttiklerini söyledi. Ceyhan, “Biz Alaaddin hoca ile bir ön görüşme yaptık ilk geldiğinde Bandırma maçı öncesi. Birlikte pazarlığa oturduk kendisiyle. Gelirken kendisinin hiçbir şartı yoktu. Gelirken herhangi bir şartı olmadığı gibi Kahramanmaraşspor benim eski takımım diyerek geldi. Tabi sonra biz kendisi ile anlaştık. Ben bir kulüp başkanı olarak sadece beş haftalık bir antlaşmanın hem takım için hem de hocanın kariyeri için uygun olmayacağını düşünerek ikinci yılın da şartlarını görüşerek anlaşmamızı yaptık. Ben kendisine takım düşse dahi kendisi ile devam edeceğimizi söyledim. Tabi bu yıl için ve önümüzdeki yıl için yardımcılarının maaşını da kendisi belirleyecekti. Tüm bunlar konuşuldu anlaşıldı ve federasyona bildirildi. Biz kendisine maaş konusunda hassas davrandık ve geldiği günün üçüncü günü maaşını verdik. Bu süreçteki primlerinin hepsini aldı” ifadelerini kullandı.

‘KENDİSİNDEN FUTBOLCULAR HAKKINDA RAPOR İSTEDİK GÖNDERMEDİ’

Yönetim olarak gelecek sezon için hazırlıklara başladıklarını ve bu doğrultu da takımın hocası olan Alaaddin Demirözü’ünden bir rapor istediklerini, ancak aradan uzun zaman geçmesine rağmen hocanın bu raporu göndermediğini ifade eden Başkan Ceyhan, “Biz gelecek sezon hazırlıklarına başladık ve kendisinden göndereceği ve istediği futbolcular hakkında bir rapor istedik. Biz kendisinden detaylı bir rapor beklerken kendisi uzun bir sürenin ardından biz futbolcular hakkında rapor beklerken kendisi bize herkese teşekkür ederim gibisinden bir rapor gönderdi. Bunun üzerine ben kendisini arattırarak Kahramanmaraş’a çağırdım. Kendisi bu çağrımıza tamam demesine rağmen gelmedi. Biz de kendimize göre program yaptık. Gelmeyeceksin bari bir mazeret bildir bizde ona göre kendimizi ayarlayalım. Aradan üç beş gün geçmesine rağmen hocadan ses seda çıkmadı” dedi.

‘SÖZLEŞMEDE OLMAYAN PARAYI TALEP ETTİ’

Geleceğim demesine rağmen herhangi bir şekilde haber alamadıklarını kendisini aradıklarında ise hocanın sözleşmede olmayan bir peşinatı istediğini söyleyen Başkan Ceyhan, “Ben kendisini tekrar arattım. Arattığımda benim maddi durumumu sormuş ve gelecek sezon için peşinat istediğini söylemiş. Tabi kendisiyle yaptığımız sözleşmede peşinat filan yer almıyordu. Kendisi futbolcu gibi peşinat almak istediğini söylemiş. Ben bunları duyduktan sonra araya aracı koymadan bizzat kendim aradım. Kendisini aradığımda benden de aynı talepte bulundu. Ben de anlaşmada böyle bir maddenin olmadığını söyledim. Madem böyle bir şey var anlaşma yapılırken niye böyle bir şey belirtmediğini söyledim. Bunun sonucunda kendisi ile bağlarımızı tamamen kopardık” şeklinde konuştu. ‘3 GÜN ÇALIŞTI BİR AYIN PARASINI İSTEDİ’ Kendisi ile yollar ayrıldıktan sonra tekrar kulüp yetkilileri ile irtibata geçerek üç gün çalıştığı ayın tamamının maaşını istediğini söyleyen Ceyhan, “Konuşmamız bittikten sonra tekrar Kürşat beyi arayarak Mayıs ayı maaşını hak ettiğini ve istediğini söylemiş. Sizin de bildiğiniz gibi 3 Mayıs günü lig bitti ve akşamına da hoca gitti. Yani Mayıs ayından sadece üç gün çalıştı ve benden bu üç günün maaşını istiyor. Hemen gitmeyip en azından biraz daha kalıp gelecek sezon için birkaç planlama yapsaydı yine anlayış gösterebilirdim. Fakat bana sadece üç gün çalışmış ve bir ayın tam maaşını istiyor. Kimsenin hakkını yiyecek değilim. Ben de arkadaşlara talimat verdim üç günü bir hafta olarak hesaplayın ve bir haftalık maaşını gönderin dedim” ifadelerini kullandı.

‘ALAADDİN HOCA MAZLUMU OYNUYOR’

Tamamen yollar ayrıldıktan Alaaddin hocanın futbolcuları arayarak mazlum rolünde kendisine haksızlık yapıldığını söylediğini belirten Ceyhan, “Üzülerek söylüyorum ki Alaaddin hoca bizim futbolcularımızı arayarak kendi mazlumu oynuyor. Biz bu şekilde duyumlar aldık ve bu da hiç hoş değil. Bizim oyuncularımızı arayıp bize verilen sözler tutulmadı, başkan bizi sattı anlamında laflar kullanmış. Ben sözleşmede olmayan bir şey istedim o yüzden ayrıldık dememiş. Kendisinin bu hareketi hiç hoş değil. Ben bilgi kirliliği olmaması açısından basın aracılığıyla bu konuyu kamuoyu ile paylaşmak istiyorum. Alaaddin Demirözü’nün yaptığı gittiği yere zehir atmaktan başka bir şey değil” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.