Deprem Bölgesi İçin Yeni Karar: Yıl Sonuna Kadar Uzatıldı!

Kahramanmaraş depremi sonrası enkaz kaldırma ve inşaat malzemesi ithalatına süre uzatıldı, afet bölgesine destek devam ediyor. Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Eylül 2023 10:07
Deprem Bölgesi İçin Yeni Karar: Yıl Sonuna Kadar Uzatıldı!

Kahramanmaraş merkezli depremler, enkaz kaldırma ve yeniden inşa çalışmaları için gerekli kullanılmış veya yenilenmiş eşyanın gümrük kıymetinden bağımsız olarak ithal edilmesine imkan sağlayan düzenlemenin uygulama süresi, yıl sonuna kadar uzatılmıştır. Bu karar, Ticaret Bakanlığının "Kullanılmış veya Yenilenmiş Eşya İthalatına İlişkin Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ"i Resmi Gazete'de yayınlandıktan sonra yürürlüğe girmiştir.

deprem-bolgesindeki-insa-faaliyetlerinde-kullanilacak-esyanin-ithalatina-getirilen-esneklik-yil-sonuna-uzatildi.jpg

Söz konusu tebliğ, kullanılmış veya yenilenmiş eşyanın ithalat iznine ilişkin prosedürleri ve esasları düzenlemektedir. Depremlerin etkisiyle afet bölgesi ilan edilen bölgelerde, enkaz kaldırma ve yeniden inşa çalışmaları için gereken eşyanın mevcut gümrük değerinden bağımsız olarak ithalat izni verilmesini mümkün kılan bir düzenleme getirilmiştir.

Tebliğ değişikliği ile İthalat Genel Müdürlüğü'ne verilen izin yetkisi süresi, başlangıçta 15 Eylül'de sona erecek olan süre, 31 Aralık 2023'e kadar uzatılmıştır. Bu uzatma, afet bölgesindeki yeniden inşa çalışmalarına destek sağlamayı amaçlayan önemli bir adım olarak kabul edilmektedir.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.