Deprem Bölgesinde İnşaatlara 1,5 Milyon Lira Kredi ve Hibe Verilecek!

Kahramanmaraş'ta Yerinde Dönüşüm Projesi ile deprem sonrası 112,414 konut inşa ediliyor. Devlet destekli proje ile güvenli ve sürdürülebilir bir gelecek için adım atın!

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Ekim 2023 12:18

Kahramanmaraş, depremin merkez üssü olarak büyük bir felakete sahne oldu. Ancak, bu zorlu süreçte Kahramanmaraş halkı ve yerel yönetim bir araya gelerek büyük bir dayanışma örneği sergiliyor. Son olarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kahramanmaraş'ta yerinde dönüşüm projesini anlatmak üzere vatandaşlar ve muhtarlarla bir araya geldi.

Kahramanmaraş'ta tam 220 bin kişi, Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Müdürlüğü'ne başvurarak yerinde dönüşüm projesine katılmak için adım attı. Bu proje kapsamında şu anda 112 bin 414 kalıcı konut ve köy tipi deprem konutu inşa ediliyor. Toplamda 82 bin 114 kalıcı konut TOKİ tarafından, 30 bin 300 köy evi ise özel sektör tarafından yapılıyor. Kalıcı konutlardan 19 bin 418'i 2023 yılı Aralık ayı itibarıyla tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilecek.

deprem-bolgesinde-kahramanmarasta-insaatlara-15-milyon-lira-kredi-ve-hibe-verilecek.jpeg

Devlet desteğiyle birlikte, yerinde dönüşüm projesine başvuran kişilere sunulan kredi miktarı da artırıldı. Artık, 1.5 milyon liraya kadar olan projeler için 750 bin lira hibe ve 750 bin lira kredi desteği veriliyor.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı ve Kahramanmaraş Çevre ve Şehircilik Müdürü Ahmet Şahin, yerinde dönüşümün şehirlerin sosyolojik, kültürel ve demografik yapısını korumanın yanı sıra komşuluk ilişkilerini canlı tutma açısından da büyük öneme sahip olduğunu vurguladı. Yerinde dönüşüm, enkazların kaldırılmasının ardından terkedilmiş parsellerin boş kalmamasını sağlamak adına da kritik bir rol oynuyor.

Şahin, ayrıca yerinde dönüşüm başvuru süreçlerinin e-devlet kapısı üzerinden kolayca yapılabileceğini belirtti. Muhtarlar da toplantıda projeye dair merak ettikleri soruları sorma fırsatı buldular.

Kahramanmaraş halkı, birlik ve beraberlik içinde, depremin yaralarını sarmak ve daha güvenli bir gelecek inşa etmek için kararlı bir şekilde ilerliyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.