Kahramanmaraşlı Piyade Alican Güneş Pençe-Kilit Operasyonunda Şehit Düştü

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan Piyade Sözleşmeli Onbaşı Alican Güneş'in, Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesindeki ailesine şehadet haberi verildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Ekim 2023 10:55

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan kahraman askerin acı haberini ailesine ileten yetkililer, Piyade Sözleşmeli Onbaşı Alican Güneş'in Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesindeki baba Ali ve anne Gülbahar Güneş'e ulaştırdı. 25 yaşındaki Güneş'in şehadet haberi, Piri Reis Mahallesi'nde bulunan ailelerine iletildi.

Şehidin baba evi ve çevresinde Türk bayrakları asıldı. Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, yaptığı yazılı açıklamada, Piyade Onbaşı Alican Güneş'in Pençe-Kilit Operasyonu sırasında bölücü terör örgütü mensuplarıyla girdiği çatışmada yaralanarak yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğunu belirtti. Vali Ünlüer, "Aziz milletimizin başı sağ olsun. Şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz." ifadeleriyle duygularını dile getirdi.

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesindeki çatışmada ilk belirlemelere göre 2 terörist etkisiz hale getirilirken, yaralanan Piyade Onbaşı Alican Güneş ise tedavi gördüğü hastanede şehit oldu. Bu acı kayıp, ülkenin birlik ve beraberliği için gösterilen mücadeleyi bir kez daha hatırlatıyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.