Deprem Bölgesine Yardım Eli: Basın Kuruluşları İçin Teknik Ekipman Desteği!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen basın kuruluşları için Basın İlan Kurumu öncülüğünde toplanan bağışlar yerine ulaştı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Ekim 2023 19:58
Deprem Bölgesine Yardım Eli: Basın Kuruluşları İçin Teknik Ekipman Desteği!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden etkilenen basın kuruluşları için gerçekleştirilen yardım kampanyası sonuç verdi. Basın İlan Kurumu öncülüğünde toplanan bağışlar, AFAD tarafından temin edilen teknik ekipmanlarla Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş'taki gazetecilere ulaştırıldı. Gaziantep ve Malatya'daki gazetecilere yönelik yardımlar ise önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin sebep olduğu büyük yıkımın ardından, Basın İlan Kurumu'nun koordinasyonunda başlatılan yardım kampanyası kapsamında toplanan bağışlarla gazetecilere yönelik teknik ekipman alımı gerçekleştirildi.

1.png

AFAD'a yapılan şartlı bağışla alınan bilgisayar, fotoğraf makinesi, yazıcı, konteyner ve büro malzemeleri, Basın İlan Kurumu tarafından Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş illerindeki gazetecilere teslim edildi.

AFAD yetkilileri tarafından sağlanan bilgilere göre, Gaziantep'teki gazetecilere ekipmanların dağıtımı 31 Ekim 2023 tarihinde, Malatya'daki gazetecilere ise 2 Kasım 2023 tarihinde yapılacak.2.png

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, deprem bölgesine yaptığı ziyaret sırasında, tüm Türkiye'nin depremin yaralarını sarmak için seferber olduğunu ve basın camiasının da dayanışma içinde olduğunu belirtti. Yapılan yardımın, zor şartlar altında görevlerini sürdüren basın kuruluşlarına moral kaynağı olacağını ifade etti.

Erkılınç, Türk basınına destek veren herkese teşekkür ederek, "Ülke genelinde 450 civarında basın kuruluşu kampanyaya destek vererek deprem bölgesindeki meslektaşlarını yalnız bırakmadı. Basın İlan Kurumu da çalışanlarının maddi destekleri ve mevzuatın uygulanması konusundaki kolaylıklarıyla yardım etti. Deprem bölgesindeki basın kuruluşlarımız eski günlere dönene kadar her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Bu süreçte basın kuruluşlarımıza, AFAD yetkililerine ve Kurum personelimize içten teşekkür ederim" dedi.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.