DÜNYANIN GÜCÜ BİZE YETMEYECEK

DÜNYANIN GÜCÜ BİZE YETMEYECEK

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:50
DÜNYANIN GÜCÜ BİZE YETMEYECEK

Kahramanmaraş Yeni şafak, Akit ve Milat gazetelerinin il temsilciliğinin yanı sıra Erkır Medya bünyesinde faaliyet gösteren Maraştan’ın 15 Temmuz özel çalışması okuyuculara ulaştı. Milli iradeye sahip çıkma yolunda dev röportajlar gerçekleştirerek Maraştan, 15 Temmuzu unutmadı unutturmadı.

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın 15 Temmuz Darbe Girişiminin ardından geçen bir yılı gazetemize değerlendirdi. Darbe Girişimine ilişkin açıklamalar yapan Hüseyin Coşkun Aydın “Vatanımızı korumak dinimizin en büyük emirlerinden birisidir” diyerek vatana sahip çıkma mesajları verdi.

15 Temmuzun üzerinden bir yıl geçti. Darbe Girişimi bizden ne götürdü, ne kazandırdı?

15 Temmuzda biz her şeyden önce devlet adına hiç kimseye güvenmememiz gerektiğini gördük. 15 Temmuzun Türkiye’nin yeniden var oluş günü olduğunu düşünüyorum. İnsanlarımızın 15 Temmuzu istiklal marşındaki anlamlar gibi yaşadığını düşünüyorum.  Yeni nesillerimizin bu ülke ile ilgili geçmişte yaşanan sorunları bilememelerinden dolayı endişelerimiz vardı. Ama gördük ki gençlerimiz geçmişe bakarak vatanına nasıl sahip çıkmaları gerektiğini iyi biliyorlar. Biz bu vatanın bölünmez bütünlüğünü sağlamak ve birlik beraberliğimizi korumak için ant içtik. Vatanımızı korumak dinimizin en büyük emirlerinden birisidir. 15 Temmuz bize vatanımızın ne kadar önemli olduğunu tekrar gösterdi. Bize bu toprakların hangi şartlar içerisinde emanet edildiğini anlamış olduk. Ecdatlarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. 15 Temmuz şehitlerimizin ruhları şad olsun.

Türkiye daha önce darbeler ve darbe girişimleri yaşadı. Ama hiç birinde dönemin lideri halkı sokaklara çağırmadı. Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz gecesi halkı sokağa çağırması hakkında neler söylersiniz?

Cumhurbaşkanımız ülkesi için her şeyini ortaya koyarak vatandaşlarına çağrıda bulundu. Millet de çağrısına cevap verdi ve sokaklara döküldü. Bizim paramızla alınan silahlarımızı bize karşı kullandılar. Ve Cumhurbaşkanımız liderlik ruhunu ortaya koyarak millet ile birlikte hareket edip gereken her şeyi yaptı. Ben 12 Eylül darbesini yaşadım. Sabah kalktığımızda her tarafta asker vardı. Tek duyduğumuz cümle ‘Türk silahlı kuvvetleri yönetime el koydu’ oldu. O günlerdeki darbe halka yapılmıştı, bugünkü darbe de halka yapılmak istendi. FETÖ laneti bu ülkenin kene gibi kanını emmeye çalıştı. Bunlar devletin bütçesinden hırsızlık yaparak bu yapıyı oluşturdular. Halkımızın imanı ve kararı geleceğimizi kurtardı. 249 şehir vermemize ve binlerce gazimiz olmasına rağmen Türkiye Cumhuriyeti toprakları vatan hainlerinin eline geçmedi. Cumhurbaşkanımız gibi bir liderin başımızda olduğu ve halkımızın liderine güvendiği sürece bize değil FETÖ, dünyanın gücü yetmeyecek. Bize karşı bütün şer odakları birleşmiş durumda. Bizim düşmanlarımız belli. Biz artık her şeye hazırız ve gereken neyse yapmaya hazırız. Biz bu vatan için ölmeye hazırız. Bu vatanı ve bayrağı korumak o kadar önemli ki karşılığı şehadet olur.

15 Temmuzda milli ruh ortaya çıktı. Bu milli ruh halen devam ediyor mu? Düşünceleriniz neler?

Biz 15 temmuz sürecinde bu kadar diri bir toplum olduğunu sanmıyorduk, ama şükürler olsun ki yanıldık. Bu milletin mayasında milli ruh var. Biz belki devlet olarak gençlerimizi yetiştirme konusunda inancımızdan kaynaklı onları birilerine emanet etmiş olabiliriz. Ama artık durumlar daha farklı. Gençlerimiz kendini bulma çağında, gençlerimizde fiziki ihtiyaçların ön planda kalması içlerindeki manevi değerlerin geri planda kalmasına neden oldu. Biz gençlerimizin ileride bayrağına ve vatanına düşkün bireyler olabilmesi için çalışıyoruz. Bizim önceliğimiz Tek Devlet, Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan. Biz bu değerleri korumak için elimizden geleni yapacağız. Milli İrademize hiç kimse kelepçe vuramayacak.

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.