Engelli Gençlerin Kahramanlığı: Türkoğlu'da Bir Gün Askerlik Deneyimi!

Türkoğlu ilçesinde depremzede engelli gençler, temsili askerlik uygulamasıyla bir gün boyunca asker hayatını deneyimledi. Toplumsal dayanışmayı ve unutulmaz anıları kutladık.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ekim 2023 20:49
Engelli Gençlerin Kahramanlığı: Türkoğlu'da Bir Gün Askerlik Deneyimi!

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde, 6 Şubat'ta meydana gelen depremin en fazla etkilediği bölgelerden biri olan Türkoğlu’nda, 4 engelli genç, "Temsili Askerlik Uygulaması" çerçevesinde düzenlenen özel bir törenle bir gün boyunca askerlik yapma şansı buldu.

Türkoğlu İlçe Jandarma Komutanlığı'na aileleriyle birlikte gelen gençler, saç tıraşı olduktan sonra asker üniformalarını giydi ve eğitim alanına çıktı. Burada, gençlere yanaşık düzen eğitimi verildi ve asker selamı öğretildi.

Tören, Türkoğlu Kaymakamı Mustafa Nevzat Mercan, Belediye Başkanı Osman Okumuş ve diğer ilgili yetkililerin katılımıyla gerçekleşti. Gençlerin yemin ettiği an, ailelerinin de katıldığı duygusal bir an olarak törende yer aldı. Bu özel etkinlik, engelli gençlerin topluma katılımını teşvik etme ve onlara unutamayacakları bir deneyim sunma amacını taşıyordu.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.