Kahramanmaraş Halkı Filistin'e Destek İçin Sokaklarda: İsrail Zulmüne Karşı Çığlık!

Kahramanmaraş'ta güçlü bir dayanışma örneği! İHH'nın düzenlediği gösteride, Filistin'e destek için bir araya geldik. İsrail saldırılarına karşı sesimizi yükseltiyoruz.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ekim 2023 20:29
Kahramanmaraş Halkı Filistin'e Destek İçin Sokaklarda: İsrail Zulmüne Karşı Çığlık!

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde, İnsani Yardım Vakfı (İHH) Afşin temsilciliği tarafından Filistinlilere destek amacıyla büyük bir gösteri düzenlendi.

Şehit Er Ömer Erüstün Meydanı'nda bir araya gelen kalabalık, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını güçlü bir şekilde protesto etti.

İHH Afşin Temsilcisi Durdu Özkök, yaptığı açıklamada, yıllardır devam eden işgal sonucunda binlerce Filistinlinin hayatını kaybettiğini vurguladı. Özkök, İsrail'in haksız ablukası ve işgali yüzünden Filistinlilerin kendi topraklarında özgürce yaşama hakkını kaybettiğini belirtti.

"Bugün burada ve tüm Türkiye'de Filistin dostlarıyla birlikte İsrail'in hukuksuz uygulamalarına ve saldırılarına karşı çıkıyoruz. Kudüs, Mekke ve Medine'den sonra bütün Müslümanların kutsalı olan Mescid-i Aksa'ya ev sahipliği yapmaktadır. Şimdi hepimiz için o mübarek beldeye sahip çıkma zamanıdır. Bizler buradan Kudüs’ü asla yalnız bırakmayacağımızı herkese haykırıyoruz. Filistin özgür oluncaya kadar mücadelemizi tüm gücümüzle sürdüreceğiz."

Grup açıklamalarını yaptıktan sonra dağıldı, ancak Filistin'e olan desteğin süreceği mesajı net bir şekilde verilmiş oldu.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.