Erdoğan çağrı yaptı! İndirimler peş peşe geliyor

Erdoğan çağrı yaptı! İndirimler peş peşe geliyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Ağustos 2016 13:00
Erdoğan çağrı yaptı! İndirimler peş peşe geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, bankalara konut kredisi faizlerini indirmeleri yönünde yaptığı çağrılar karşılık bulmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bankalara konut kredisifaizlerini düşürme çağrısı yapmış, "Finans sektörüne de sesleniyorum. Bakın siz de lütfen faizlerinizi düşürün. Bu millete, vatana eğer hizmet verecekseniz düşürün, biraz az kazanın. Yatırımcı, sizin vereceğiniz bu ucuz krediyle bu ülkede çok daha farklı adımları atabilsin" demişti. Erdoğan'ın çağrısı üzerine bankalar peş peşe harekete geçti. Bankalar yaptıkları açıklamalarla konut kredilerinde faiz oranlarını yüzde 1`in altına çekiyor.

ZİRAAT BANKASI

Ziraat Bankası, değişik vadelerdeki konut kredisi faiz oranlarını yüzde 1'in altına düşürdü.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, konut kredisi faiz oranları, bugünden itibaren geçerli olmak üzere 1-24 ay vadelerde yüzde 0,82'ye, 25-60 ay vadelerde yüzde 0,90'a ve 61-120 ay vadelerde de yüzde 0,95'e çekildi.

TÜRKİYE EKONOMİ BANKASI

Türk Ekonomi Bankası (TEB), konut kredisi için başlattığı ve Ağustos ayı boyunca sürecek olan yeni kampanya kapsamında konut kredisi faizlerini yüzde 0,99'a kadar düşürdü. 

TEB, başlattığı kampanya ile ev sahibi olmak ya da konuta yatırım yapmak isteyenler için kredi faiz oranını 12 ay vadede yüzde 0,99, 36 ay vadede yüzde 1,03, kalan vadelerde ise yüzde 1.06 olarak belirledi.

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.