Kahramanmaraşlı artık yol boşken lambada beklemeyecek

Kahramanmaraşlı artık yol boşken lambada beklemeyecek

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Ağustos 2016 11:28
Kahramanmaraşlı artık yol boşken lambada beklemeyecek

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi trafikte yaşanan tıkanıklığı azaltmak adına yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekleyerek Akıllı Adaptif Sinyalizasyon Sistemini hizmete sundu.

Türkiye’de İstanbul ilinden sonra ilk olarak Kahramanmaraş’ta kablosuz iletişim teknolojisi ile Akıllı Adaptif Sinyalizasyon Sistemi Belediye Kavşağında devreye girdi.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen sistemde kavşaktaki araçların bekleme süreleri yüzde 20 oranında azaltılmak suretiyle günde ortalama 190 lt yakıt tasarrufu sağlanırken ayda 24.000 TL’lik tasarrufa denk geldiği belirtildi.

Sistem kurulmadan önce yapılan kontrol ve denetleme çalışmaları ile sistem kurulduktan sonra yapılan denetim çalışmalarında bu farkın ortaya çıktığı tespit edildi.

Bu sistem kurulmadan önce araçlar için yeşil yanan kolda araç olmamasına rağmen, yeşil ışık belirlenen sürece yanıyor, diğer koldakiler bekleme yapıyordu. Ancak bu sistem kurulduktan sonra araçlar için yeşil yanan kolda eğer araç yoksa otomatik kırmızıya dönerek diğer kollardaki araçların geçişine müsaade ediyor.

Sistem kavşak kollarındaki araç yoğunluklarına göre yeşil sinyal süresini anlık değiştirerek çalışıyor.

Akıllı Adaptif Sinyalizasyon Sistemi ilimiz genelinde yoğunluk bulunan kavşaklarda da kurularak hizmete sunulacak.

thumbnail_img_0367.jpg

KAYNAK: İha

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum