Evde Karakter Eğitimi (EKE) Kahramanmaraş Sezon Sonu Programı

Rıdvan Hoca Vakfı Evde Karakter Eğitimi Komisyonu yılsonu programı 6 Haziran 2015 Cumartesi 19.00’da Kahramanmaraş MADO Kadriye Kambur İlkokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Haziran 2015 18:59
Evde Karakter Eğitimi (EKE) Kahramanmaraş Sezon Sonu Programı

Muhammed Furkan TURUL isimli 9 yaşındaki öğrencimizin Bakara Suresi’nin son iki ayeti Amener- Resulu tilaveti ile program başladı.

Vakıf Başkanı Osman KURTOĞLU selamlama konuşmasında çocuklarımızın yarının büyükleri olduğunu dile getirdikten sonra sözlerine şöyle devam etti: “Çocuklarımız ailelerin geçim yoğunlukları arasında en çok ihmal edilen varlıklarımızdır. Yarınlarda bugün karşılaştığımız sorunların toplumun çöküşüne neden olmaması için şimdiden tedbir almak zorundayız. Bu manada EKE Komisyonumuzun şimdilik 8 olan grup sayısını bu manada önemsiyoruz. Eğitimin uzak bir hedef olduğunu belirtmek isteriz. Bu nedenle bu işin hem aileler hem de diğer paydaşlar tarafından sabırla yürütülmesi gerektiğine inanıyoruz. Müslüman toplumların değişimini gerçekleştiren faktörlerin başında gelen İslami çalışmalarda temel, anaokulu çağındaki çocuklarımız ile başlar.”

Vakıf Başkanı Osman KURTOĞLU’nun konuşmasının ardından program öğrencilerin sırayla, hadis okumaları, Asr Suresi, Esmaül Hüsna, Şiirler okuması ve yaptıkları dua ile devam etti. Velilerine maharetlerini sunup bizlere de gelecek için umut veren öğrencilerimize son olarak katılım belgeleri takdim edildi. Sonra toplu halde La İlahe İllallah ezgisi söylendi. Çocukların performansı esnasında velilerin oldukça duygulandığı gözlerden kaçmadı.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.