Evet ile refaha ereceğiz

Evet ile refaha ereceğiz

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Mart 2017 08:43
Evet ile refaha ereceğiz

Almir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özdemir 16 Nisan halkoylaması ve anayasa değişikliğini gazetemize değerlendirdi. Türkiye’nin geleceği için sistem değişikliğinin şart olduğunun altını çizen Ali Özdemir Milliyetçi Hareket Partisinin geçmişte izlediği yanlış politikalara son verdiğini ve Devlet için referanduma destek  verdiğini söyledi.

TÜRKİYE’NİN GERÇEKTEN SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİNE İHTİYACI VAR MI?

Ülke olarak geleceğimizi dizayn etmek için geçmişimize bakmamız lazım. Tarihçilerin bir sözü vardır Türkleri tarihten çektiğiniz zaman tarih denen bir şey kalmaz. Türklerin tarihteki en büyük gücü yönetim istikrarı ve gücüdür. Biz onlarca imparatorluğu kurmuş ve hiçbir zaman devletsiz kalmamış bir milletin devamıyız. Bizdeki en büyük güç tek elden yönetilmesidir, Osmanlıdan sonra yönetim sistemimiz devşirme sistemidir. 1980 yıllarında yapılan anayasalar tamamen dış mihraklı ve kaynaklı anayasalardır. Bizim kendimizi güncellemeye ihtiyacımız var. Bizim sistemimizde hiçbir zaman iki başlılık yoktur. Cumhuriyetle birlikte başlayan Cumhurbaşkanı ve Başbakan sistemi her zaman için yönetim ve istikrar düzenimizi bozmuştur. Geçmişte Cumhurbaşkanı ve Başbakanın anlaşamadığı konulardan doğan sorunları ülke olarak sıkıntılı süreçlerden geçerek gördük. . Bugün ülkede bürokratik sorunları aşamazken bir de yönetim sorunu yaşıyoruz. Referandum ile birlikte inşallah ‘EVET’ oyu çıkar ve refaha ereriz. Ülke deneme tahtası değildir emanete teslim edilmez. En kötü hükümet hükümetsizlikten daha iyidir diyerek bizi koalisyonlara mahkum ettiler. Uluslararası arenada ve ülke yönetiminde istikrarlı bir sisteme kavuşmak için Başkanlık Sistemi olmazsa olmaz diye düşünüyorum.

BAŞKANLIK SİSTEMİNE MHP’NİN DESTEK VERMESİNİ NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ?

“MHP’nin geçmişteki yanlış politikalarına artık son verdiğini düşünüyorum. Muhaliflerin ayrılması ile birlikte MHP artık kendi özüne döndü diyebiliriz. Ülke menfaati söz konusu olduğu zaman muhalefet diye bir kavram olmaması gerekiyor ve bütün siyasilerin devletinin yanında yer alması gerekiyor. Şu anda MHP kendi öz tabanındaki milli ruhunun tecellisi olarak yeni bir adım atmıştır ve bu yaptıkları milletçe büyük takdir toplamıştır.

MHP gerçekleri çok iyi analiz etti ülke menfaatleri için yapması gerekeni yapıyor. Ülkemizin geleceği için bu tip birlik ve beraberliği ekleyebiliriz. MHP normal seyrinde kendi tabanıyla siyasi hayatına devam ediyordu ancak attığı son adımla birlikte artık ülkenin geniş tabanlarına yayıldı ve bütün kesimlere hitap eden bir parti haline geldi.

TÜRKİYE EKONOMİSİNİN BUGÜNKÜ DURUMUNU DEĞERLENDİRİR MİSİNİZ? REFERANDUM DA ‘EVET’ VEYA ‘HAYIR’ ÇIKMASI HALİNDE EKONOMİNİN DURUMU NASIL OLACAKTIR?

Türkiye’de istikrar olması hem yurt dışında ülkemize yatırım yapan yatırımcılara teşvik etmekte hem de yurt içinde yatırımlara zemin hazırlamaktadır. Şu anda yurt dışından ülkemize gelip yatırım yapan firmalar var. Bu da yatırım ve ülke ekonomisini hızlandırmakta Referandum da ‘EVET’ çıkması halinde biraz daha güven ortamı ortaya çıkacaktır. ‘HAYIR’ pozisyonunda çok büyük kayıplar olmayacağını düşünüyorum eğer hayır çıkarsa normal seyrinde hayatımız devam edebilir. Çünkü şuandaki sistemimi halkımız benimsemiş durumda ancak daha iyi bir sisteme geçmek için uğraş veriyoruz. Bu yeni sistem ile birlikte Türkiye’nin daha gelişmiş bir zeminde kendi yerini sağlamlaştıracağını düşünüyorum.

Bizim başka ülkemiz yok kendi ülkemize sahip çıkalım Güçlü bir Türkiye için ‘EVET’ oyu kullanalım. 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.