EXPO 2023 Açılıyor: Kahramanmaraş'ın Sürdürülebilir Dünyasıyla Tanışın!

EXPO 2023, Kahramanmaraş'ta! Doğa dostu projelerle zenginleşen sergi alanımız, 14 Ekim'de açılıyor. Türkiye'nin değerlerini dünyaya taşıyoruz

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Ekim 2023 06:59
EXPO 2023 Açılıyor: Kahramanmaraş'ın Sürdürülebilir Dünyasıyla Tanışın!

Onikişubat Belediyesi, Cumhurbaşkanlığının himayesinde gerçekleşecek olan Uluslararası EXPO 2023'ün Danışma Kurulu Toplantısı, Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer tarafından başkanlık edilen bir toplantıyla EXPO 2023 Sergi Alanı'nda düzenlendi. Toplantıda, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, açılış öncesi projenin ilerlemesi hakkında kurul üyelerine bilgi verdi.

"Çevre Dostu Kent ve Farkındalık" ana temasıyla Cumhurbaşkanlığının himayesinde ve Onikişubat Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenecek olan Uluslararası EXPO 2023, açılışa sayılı günler kala proje alanındaki çalışmaların tamamlanma aşamasına gelmiş durumda. 23 ülke ve Türkiye'nin önde gelen kurumlarını bir araya getirerek, bahçecilik, kültür, tarih, turizm, eğitim ve gastronomi gibi Kahramanmaraş'ın değerlerini küresel düzeyde tanıtarak rekabet gücünü artırmayı hedefleyen EXPO 2023, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve bir dizi davetliyle 14 Ekim Cumartesi günü gerçekleşecek. Açılış öncesi olarak EXPO 2023'ün en üst denetim organı olan Danışma Kurulu Toplantısı, Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer'in liderliğinde gerçekleştirildi.

expo-2023-danisma-kurulu-14-ekimdeki-acilis-oncesinde-toplandi.jpeg

EXPO 2023 Sergi Alanı'ndaki toplantıya Vali Ünlüer yanı sıra Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, KİÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Gökhan İnan, KMTSO Başkanı Mustafa Buluntu, Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Narlı ve EXPO 2023 Özel Danışmanı Büyükelçi Erdoğan Kök de katıldı. Toplantı sırasında Başkan Mahçiçek, projeler ve açılış etkinlikleri hakkında katılımcılara bilgi sunumu yaptı.

"KALICI BİR YAŞAM ALANI HALİNE GETİRDİK"

EXPO 2023 Sergi Alanı'nı sürekli kullanılabilir bir yaşam alanına dönüştürmek için önemli projelerle zenginleştirdiklerini vurgulayan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, "EXPO 2023 Danışma Kurulu toplantımızı Valimizin liderliğinde üyelerimizin katılımıyla gerçekleştirdik. Açılışa yönelik gerekli hazırlıkların yapıldığını gözlemledik. Onikişubat Belediyesi olarak Kahramanmaraş'ın ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtım eksikliğini gidermek amacıyla bir dünya projesi oluşturduk. Projemizi sadece EXPO döneminde değil sürekli kullanılabilir bir yaşam alanına dönüştürdük. 6 aylık bir etkinlik için düşünseydik, kaynak israfı olurdu, ancak sürekli olarak kullanıldığında şehrimize bir artı değer sağlayacaktı" dedi.

"14 EKİM'DE EXPO 2023'ÜN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

Başkan Mahçiçek, bölgenin en güzel EXPO alanını inşa ettiklerini belirterek, EXPO 2023 Sergi Alanı'ndaki projeler hakkında bilgi verdi: "İçinde Kahramanmaraş'ın özgün ürünlerinin tanıtılacağı ve satılacağı Arasta Çarşısı gibi, 70 bin metrekarelik üzerinde teknelerle gezilebilecek büyük bir havuz gibi Türkiye'de benzersiz olan Kelebek ve Uğurböceği Bahçesi gibi projelerin yapımını tamamladık. Ayrıca, 300'e yakın hobi evimiz bulunuyor ve 6 Şubat depreminde büyük bir işlev gördüler. Açık hava alışveriş merkezi, nikah sarayı gibi diğer projelerle bu alanı sürekli kullanılabilir bir yaşam alanına dönüştürdük. Hem yerel hem uluslararası ziyaretçilerin rahatlıkla vakit geçirebileceği ve etkinliklere katılabileceği bir alan. İnşallah 14 Ekim Cumartesi günü açılışını gerçekleştireceğiz. Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı ve davetlilerimizin katılımıyla EXPO alanını hizmete sunmuş olacağız."

"SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI VE ÖZELLİKLE BELEDİYELERE ÇAĞRI YAPIYORUM"

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ın ve esnafın toparlanması için EXPO 2023'ün önemli bir fırsat sunduğuna dikkat çeken Başkan Mahçiçek, deprem sırasında Kahramanmaraş'a yardımda bulunan 81 ildeki sivil toplum kur

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.