Fındık: ‘Ben bu şehrin takımı için çok bedel ödedim’

Kahramanmaraş Spor Efsane Başkanlarından Fikret Fındık, 11 yıl süren Kahramanmaraş Spor macerasını ve merak edilenleri gazetemize anlattı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Aralık 2017 10:55
Fındık: ‘Ben bu şehrin takımı için çok bedel ödedim’

HABER/HANZALA YILDIZ

Kahramanmaraşspor’un tarihine damga vuran Fikret Fındık, son zamanlarda geçirdiği ameliyatla sevenleri tarafından sıkça ziyaret edilip geçmiş olsun dileklerini kabul ediyor. Kahramanmaraşspor’u çok zor zamanlardan aydınlık süreçlere çıkardığını belirten Fındık, Birlik, güç, inanç olduğu zaman Kahramanmaraş’ı ve Kahramanmaraşsporu kimsenin tutamayacağını kaydetti.

11 Yıl Kahramanmaraşspor’a hizmet ettiğini kaydeden Fındık, ‘Eğer Kahramanmaraş’a şu anda süper lig takımları geliyor ve şehrimizde misafir ediliyorlarsa bunlar benim zamanında gösterdiğim çaba sayesindedir.’ Dedi.

Fındık açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Öncelikle sağlığım üzerinden konuya başlamak istiyorum. Büyük bir ameliyat geçirdik. Bu ameliyatın sebebi basitti aslında ancak 10 yılımı Kahramanmaraşsporuma verdiğim için bel fıtığından ameliyat olmam gerekirken olamadım. O zamanlar takım ile ilgili problemler vesaire sebeplerden ötürü kendi sağlığım ile ilgilenemediğim için bir başka hastalık tekrar nüksetti. Daha sonra ameliyat olmadığım için bel fıtığı kalçaya baskı yaparak kalça kemiğine baskı yapıp orayı çürütmüş. Daha sonra oraya platin takıldı buradan geçmiş olsun ziyaretine gelen, gerek arayarak, gerekse çeşitli hediyeler göndererek beni unutmayan değerli ziyaretçilerime teşekkür ediyorum.

Ben Kahramanmaraşspora ömrümü verdim. Bu kulüpte yapmadığım görev kalmadı. As Başkanlığını yaptım, Futbol Şube Sorumluluğunun, Genel Kaptanlığını, Amatör Şube Sorumluluğunu yaptım. Eğer Kahramanmaraş Spor bugün liglerde boy gösteriyor, Bir Medipol Başakşehir buraya geliyorsa bu benim sayemdedir. 11 Yıl bu kulübe büyük bir onur ve gurur ile hizmet ettim.

Benim geldiğim zaman kulüp kapanma noktasındaydı, Kulübün başına geçtiğim dönemde çeşitli siyasiler ile görüştük ancak transfer işini çözemedik, Elimizde futbolcu kalmadı bizde Kahramanmaraş’ın gençlerini alarak Profesyonel sözleşme imzalatarak, bu çocuklarla futbol oynadık tabi o zamanlar bu çocuklar lise düzeyinde olduğu için çok çalıştık ve çabaladık.”

ANTREMANLARI OKUL SAATLERİNE GÖRE AYARLARDIK

Kahramanmaraşspor’un çok zor süreçler geçirdiği dönemlerde Alt Yapı Futbolcularına şans tanıyarak ligde kalmayı garantilediklerini belirten Efsane Başkan Fındık, Mevcut Kahramanmaraş Spor’un alt yapı futbolcularına önem vererek ilk 11’de şans vermesi gerektiğini söyledi.

Fındık: “Alt yapıda şans tanıdığımız futbolcularımız büyük bir çaba ve özveri ile Kulübü amatör seviyesine düşürmeden takımı ligde tutarak büyük bir başarı elde ettiler. O dönemde çok zorluklar geçirdik bu çocuklar lise çocuklarıydı antremanları onların okul saatlerine göre ayarlardık. Maddi olarak zor süreçler geçirdiğimiz dönemde, Ticaret ve Sanayi Odası Mehmet Balduk beyefendi ile görüştük maddi zorlukları kendisine anlatınca kendisi futbolculara prim vereceğini söyleyince, Futbolcularımız da var gücü ile çalışıp Kahramanmaraş Sporumuzu ligde kalmasını garantiledik.

Batman ile deplasman maçında Batman taraftarının bize yapmadığı şeyler kalmadı, Kafamıza çakmak ve benzeri ne varsa bize attılar. Bende aynı şekilde bana atılan maddeleri Batman’lılara tekrar attım. Ben Kahramanmaraş’ın çocuğuyum neyden korkacağım. Bu takımı futbolcuları ile birlikte hareket ederek, birlik ve beraberlik ile takımı kurtardık.

Bizi dönemimizde Kahramanmaraş Spor eğer küme düşseydi şu anda bu takımdan kimse bahsedemezdi. Yani ben olmasam Kahramanmaraş Spor şu anda profesyonel ligde olamazdı.”

ALT YAPI FUTBOLCULARINA FIRSAT VERİN

Ben gençlerimize fırsat verdim. Benim fırsat verdiğim gençler Kahramanmaraş Sporu bir alt kümeye düşürmedi ve can ile baş ile mücadele etti ve azmin ruhuyla kazandık. Şu anda ismi olan ancak futbol oynamayan birçok kişiyi üzülerek izliyoruz, Koy Kahramanmaraş’ın gençlerini sahaya, takımı nasıl üst sıralara taşıyorlar. Onun için Kahramanmaraş’lı gençlerimize fırsat vermeliyiz.

Kahramanmaraşsporun 45 yıla yakın tarihi vardır ve ben bu takımın tarihine damga vurdum. Yıllarca bu takımın taraftarı için mücadele ettim. O zamanlar paramız olmadığı için petrollerden takım taraftarını deplasmana götürmek için benzin aradık bunların hepsini Kahramanmaraş’ın evlatları için yaptım.

Bank Asya Ligine yükseldiğimiz dönemde bazı işler yolunda gitmediği için küme düşmek zorunda kaldık. Ancak öyle beş sıfır altı sıfır yenilme değil, Bir sıfır veya iki sıfır gibi bir farklarla yenildik ve küme düştük. Oktay Derelioğlu’nun gönderilmesini tasvip etmedim, Oktay Derelioğlu dediğin adam yıllarca futbolun içerisinde olan bir insan, Oktay Hoca’nın gitmesi Kahramanmaraşspor için iyi olmadı diyebiliriz.”

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.