FLOR-JEL VE FLOR-VERNİK UYGULAMASI

Abdulhamithan ASM ve Yavuz Selim ASM de 12-36 aylık bebeklere flor-vernik uygulaması ile anne çocuk ikilisinin beraber değerlendirilip, erken yaşlardan itibaren çocuğa yapılacak koruyucu uygulamaların yanı sıra anne farkındalığı hedefleniyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Ağustos 2015 10:48
FLOR-JEL VE FLOR-VERNİK UYGULAMASI

 

    Abdulhamithan ASM ve Yavuz Selim ASM de 12-36 aylık bebeklere flor-vernik uygulaması ile anne çocuk ikilisinin beraber değerlendirilip, erken yaşlardan itibaren çocuğa yapılacak koruyucu uygulamaların yanı sıra anne farkındalığının oluşturulması hedeflenmektedir.
     Özel Sevinç Yağmuru Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Okulunda sürekli riskli grupta kabul edilen engellilere; engel durumuna göre çeşitli koruyucu uygulamaların yanı sıra engelli ebeveynlerine de oral hijyen ve beslenme konularında eğitim verilerek farkındalığın arttırılması hedeflenmektedir.

   Bu uygulama programında, sağlık eğitimi alan öğrencilerin mezuniyet öncesinde koruyucu hekimlik felsefesi ile tanışmaları, farklı yaş gruplarında değişik risk gruplarının sorunlarının yerinde incelenmesi, iletişimin öğretilmesi, koruyucu hekimlik açısından bireylerin değerlendirilerek, farklı yöntemlerle diş ve diş eti hastalıkları açısından korunmasının sağlanması amaçlanmıştır.

    ‘Yok ‘ yok bu yaz okulunda! Bugün çalıştığımız ASM’ler, Rehabilitasyon merkezinin yanı sıra diğer günlerde de çadırken ve huzurevinde çalışmalarımız devam edecek.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.