Gazze sınırında gerginlik

Gazze sınırında gerginlik

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Kasım 2016 10:45
Gazze sınırında gerginlik

İsrail askerleri, Gazze sınırında yakın bir bölgede 3 Filistin genci yaraladı. İsrail güçlerinin bir Filistinliyi de gözaltına aldığı açıklandı.

 

Gazze sınırında İsrail askerleriyle aralarında çıkan çatışma sonucu Filistinli gençlerden 3'ünün yaralandığı, birinin gözaltına alındığı bildirildi.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra yaptığı açıklamada, El-Bureyc Mülteci Kampı'nın doğusunda yaşanan çatışma nedeniyle 3 Filistinlinin yaralandığını belirtti.

İsrail Hükümetinin Filistin Topraklarındaki Faaliyetlerinin Koordinatörü Yoav Mordechai ise yazılı açıklamasında, İsrail askerlerinin sınırda bir Filistinliyi gözaltına aldığını ifade etti.

26 yaşındaki gencin öldürülmesi
Mordechai açıklamasında, yine El-Bureyc Mülteci Kampı'nın doğusundaki çatışmada İsrail askerleri tarafından Filistinli Muhammed Ebu Saade'nin (26) öldürülmesine de değindi.

Filistinli gençlerin Gazze sınırındaki çitlere, taş atıp yakarak zarar verdiğini iddia eden Mordechai, bundan dolayı İsrail askerlerinin gençleri uyardığını ve onların "geri çekilme çağrılarını dinlememesi" nedeniyle çatışmanın yaşandığını ileri sürdü.

İsrail askerleri genellikle sınır şeridinde gösteri yapan Filistinlileri gerçek ve plastik mermi ile göz yaşartıcı gaz bombası kullanarak dağıtmaya çalışıyor.

 

KAYNAK:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.