Hayat Kurtaran Bilinç: Büyükşehir İtfaiyesi Eğitimleri Devam Ediyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, afet ve acil durum eğitimleri ile vatandaşların hazır bulunuşluk seviyesini artırıyor. Yangın müdahale eğitimleri ve tatbikatlarla bilinç düzeyini yükseltiyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Aralık 2023 13:44
Hayat Kurtaran Bilinç: Büyükşehir İtfaiyesi Eğitimleri Devam Ediyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı, halkın afet ve acil durumlara karşı hazır bulunuşluk seviyesini artırmak amacıyla geçici barınma merkezleri, okullar ve diğer kurumlarda eğitim ve tatbikat faaliyetlerine devam ediyor.

Vatandaşların afet ve acil durumlarla başa çıkma yeteneklerini geliştirmeyi hedefleyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, şehir merkezi ve ilçelerdeki geçici barınma merkezleri, okullar ve kurumları ziyaret ederek yangın müdahale eğitimleri veriyor.

hayat-kurtaran-bilinc-buyuksehir-itfaiyesi-egitimleri-devam-ediyor.jpg

Olası yangınların önceden önlenmesi, yangına müdahale, söndürme ve kurtarma faaliyetleri konusundaki teorik bilgilerin ardından, gerçekleştirilen tatbikatlarla da öğrenilen bilgiler pekiştiriliyor. Vatandaşlar, aldıkları eğitimler sayesinde yangın müdahalesi konusunda yeni beceriler kazanmanın memnuniyetini dile getirirken, İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, afet ve acil durumlara karşı bilinç düzeyinin ve müdahale hızının artırılması amacıyla eğitim ve tatbikatların artarak devam edeceği vurgulanmaktadır.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.