HDP’nin gerçek yüzü görüldü

BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, Cumhur İttifakı’na AK Parti listesinden dahil oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Haziran 2018 14:39
HDP’nin gerçek yüzü görüldü

AK Parti Diyarbakır milletvekili adayı olan Çayır, bölge halkının HDP’nin gerçek yüzünü gördüğünü belirtti. Yeni Şafak’a açıklamalar yapan Çayır şunları söyledi:

ESKİ İKLİM YOK

“Bölgede eski iklim yok. PKK’nın orada Kürtleri örgütleyerek, baskılayarak onlara iş yaptırma dönemi yok artık. Çağrı yapıyorlar ama sokağa 100-150 kişi çıkıyor. Artık eski gücü yok. Eskiden bütün insanlar korkudan kepenk indiriyordu. Şu anda devlet orada bütün yönleriyle otoritesini kurmuş durumda. Güvenlik sağlanınca da korku dönemi bitmiş. AK Parti’ye ya da başka partiye oy vereceklerini rahatlıkla söyleyebiliyorlar. HDP’ye oy verenler de PKK’nın yöntemini kabul etmiyor. Partisi ne olursa olsun Kürtlerin genel düşüncesi bu.”

MİLLETE KAN KUSTURDULAR

“AK Parti bölgede geçmişe göre daha çok oy alacak. HDP gerileme yaşayacak. Artık etnik kökenli siyaset yapılamayacak. Bölge halkı HDP’nin gerçek yüzünü gördü. Millet HDP’ye bir şans tanımış. ‘Gidin Ankara’ya siyaset üretin. Bizim problemlerimizi ve dertlerimizi çözün’ dedi. Onlar kulağını Kandil’e dayayarak millete kan kusturdular. Bunun sonucunda Diyarbakır ve birçok ilimizin de talihinin döndüğünü düşünüyorum. İnşallah bu seçimler de buna basamak oluşturur.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.