Hep birlikte yeni bir sürece giren Türkiye’nin destekçisi olacağız

Hep birlikte yeni bir sürece giren Türkiye’nin destekçisi olacağız

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:50
Hep birlikte yeni bir sürece giren Türkiye’nin destekçisi olacağız

Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Abdullah Çinkay, Türkiye Ekonomisinin 2016’da izlediği seyri değerlendirdi. Türkiye’nin genel olarak güçlü bir ekonomik gelişme gösterdiğini belirten Çinkay, OSB olarak yatırımlarına devam edeceklerini belirtti.

Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Abdullah Çinkay, Türkiye Ekonomisinin 2016 da izlediği seyri değerlendirdi. Türkiye’nin genel olarak güçlü bir ekonomik gelişme gösterdiğini belirten Çinkay, OSB olarak yatırımlarına devam edeceklerini belirtti.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın Kahramanmaraş için büyük bir şans olduğunu aktaran Çinkay, Anayasa değişikliğinin yeni Türkiye için mecbur olduğunu  vurguladı.

2016 Yılında Türkiye Ekonomisi nasıl geçti?

2016 yılı  Türkiye ekonomisini 15 Temmuz öncesi ve sonrası olarak ele alabiliriz. 15 Temmuzdan önce başarılı hükümet politikalarıyla iyiye giden Türkiye’ye 15 Temmuz darbe girişimiyle birlikte sekte vurulmak istendi. Ancak milli iradenin her şeyden önce geldiğini fark edemeyen fetö ve destekcileri bu girişimde başarısız oldular.

Türkiye  15 Temmuz sonrasında bir destanı yazdı desek yeridir. Ekonomi olarak Türkiye zor günler geçirtmek  isteyen çevrelere cevabımızı her zaman milletçe verdik. Doların şaşırtıcı artışı sonrasında Cumhurbaşkanının çağrısıyla birlikte dolar bozduruldu, Faizi aşağı çekin diyen bir Cumhurbaşkanına faiz lobileri daha fazla direnemeyecek diye düşünüyorum. Bütün saldırılara rağmen  yıl içerisinde inişli çıkışlı göstergeler olsada yıl ekonomi göstergeleri beklentilerimiz doğrultusunda geçti son iki ayı saymaz isek ülke ekonomisi ortalamanın üzerinde seyir etti.

Hep birlikte yeni bir sürece giren Türkiye’nin destekçisi olacağız. Ekonomimizin şu anda olumlu seyir halinde devam etmesi Hükümetimizin başarılı politikaları sayesinde olmuştur.

2017 Yılında Türkiye Ekonomisinden Neler Bekliyorsunuz?

Rusya ile işlerin düzeleceği ve ortadoğuda taşların yerine oturacağı 2016’nın üzerine daha fazla koyarak Güçlü Türkiye’nin güçlü ekonomisini oluşturacağını düşünüyorum.  İş adamları  olarak hükümetimizin yanında olmamız ve hükümetimizin de ekonomi politikaları konusunda çok doğru hamleler yapması ekonomimizin her geçen gün iyiye gideceğinin bir ispatıdır.

Avrasya Tüneli’nin açılması, Fatih Sultan Mehmet köprüsünün yapılması gibi büyük projeler  bize dış devletlerin ekonominiz çöktü denildiği yıllarda yapıldı. Biz millet olarak iş adamları olarak birliğimizi bozmadığımız sürece, yapılan yatırımların her zaman olumlu sonuçlar alınacağından eminim.  2017 yılında Türkiye’yi Ortadoğudan başarı ile çıkan ekonomisi dünyaya önek olan bir ülke olarak görüyorum.

Anayasa Değişikliği Türkiye için gerekli mi.?

Kesinlikle gerekli, Şu anda bizi yöneten Anayasa bir Darbe Anayasası, ve her geçen gün şartların bu milleti taşımadığını görüyoruz. Şartlar artık eskisi gibi değil kararları hızlı alıp uygulamak ve yürürlüğe koymak gerekiyor. Şu anda ülkemizin durumu gereği herhangi bir gecikme kalıcı problemlere yol açabilir. Onun için yürütme erkini kuvvetlendirecek yeni Anayasa’nın şart olduğunu düşünüyorum. Bu yeni anayasa parlamenter sistemdeki tıkanıklara da çözüm bulacaktır, Kuvvetler ayrılığı ilkesi her zaman için ülke yararınadır.

Kahramanmaraş Siyasetine Nasıl Değerlendiriyorsunuz. Veysi Kaynak Bey Türkiye ve Kahramanmaraş için bir kazanım mıdır?

Kahramanmaraş’ı siyasette bir adım öne taşıyan Veysi Kaynak bey Hem Türkiye hem Kahramanmaraş için büyük bir kazanımdır. Tecrübesi ve yaptığı icraatlarla bulunduğu konumu hak eden Veysi Bey, Kahramanmaraş’ın birçok senedir çözülemeyen problemlerine ince dokunuşlarla çözüm bulmuştur.

Kahramanmaraş’tan bir Başbakan Yardımcısı konumunda bir siyasetçinin çıkması gururlanmamız için yeterli bir durum. İş adamları bakışımız olarak Veysi Kaynak bey Türkiye ve  Kahramanmaraş için büyük kazanımdır.

2017 Yılında OSB’de bir yatırım var mı?

OSB nin  Bugünkü durumunda 2017 için Bakanlıktan projesini onaylattığımız   9 Milyon TL’ye mâl olacak arıtma tesisi projemiz var bu proje uzun zamandır yapmayı planladığımız bir proje K.maraş için büyük bir kazanım olacağı kanaatindeyim. Bunun yanında yapacağız. Yarım kalan bir camimiz var onu tamamlamayı hedefliyoruz.

 

 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.