Hükümet krizi iyi yönetti

Hükümet krizi iyi yönetti

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:50
Hükümet krizi iyi yönetti

Özdal Çuval Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdal, Türkiye ve Kahramanmaraş ekonomisini değerlendirdi. Darbe gecesi ve sonrasına hükümetin izlediği politikaları doğru bulduğunu kaydeden Özdal, bu politikalar sayesinde sürecin sıkıntısız atlatıldığını kaydetti.

İÇ SAVAŞ ALGISI OLUŞTU

15 Temmuz gecesi milletin bütünlüğüne ve Türkiye'nin bağımsızlığına karşı yapılan hain girişimde, biz yatırımlarımızı geri çekmek yerine ülke ekonomisine destek adına yatırımlarımızı artırdık. Şirketlere Kayyum atanmasından dolayı yurt dışındaki mal alıcılarının alımları dondurmasından korkuyoruz. Siparişleri iptal et diyenler oldu. TSK'nın Suriye'ye girmesi yurt dışındaki insanları korkuttu. Türkiye'de bir iç savaş var önyargısıyla yaklaşıyor. Bu tavırlara karşı yılmadan mücadele etmeye devam ediyoruz. Elimizden gelen mücadeleyi veriyoruz.

HÜKÜMETE KREDİ ÇAĞRISI

Kredi şartları biraz ağırlaşmaya başladı. Mevcut kredilerdeki kefalet kısımları yüzünden bir sıkışıklık yaşanıyor. Bankalar bizi kendi öz sermayemize bıraktı. Hükümetimizden bankalara bu konuda yaptırım uygulamasını bekliyoruz. Bununla birlikte FETÖ’den dolayı ihracat yapan şirketlere sıkı denetim geldi. Sıkı denetim ister istemez işlerimizi yavaşlatıyor. FETÖ’ye karşı ortaya koyulan haklı mücadele bürokrasiyi yavaşlattı. Bunun tekrar hızlandırılması için hükümetimizden çalışma bekliyoruz.

HÜKÜMET KRİZİ İYİ YÖNETTİ

Eğer bu girişim gerçekleşmiş olsaydı bugün dolar 3 lira 50 kuruş olacaktı. Şuanda rahat yerimizde oturamaz halde olacaktık. Hükümetin tutumundan dolayı bu süreç sancısız atlatıldı. Ekonomik olarak izlediği politikalar ise birçok krizi engelledi. Yurtdışından gelen yatırımcı Türkiye'ye çekilirse ekonomimiz daha da gelişecektir. 

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.